Δώδεκα χρόνια κοινωφελούς δραστηριότητας, με 1.561 δωρεές

Τη διάθεση περίπου 335 εκατ. δολαρίων με 1.561 δωρεές σε 85 κράτη ανά τον κόσμο, σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εγκρίνει από την ημερομηνία ίδρυσής του, το 1996, ως σήμερα το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η παρουσία του ιδρύματος είναι έντονη τόσο στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς κοινωφελούς δραστηριότητάς του, έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, υλοποιώντας δωρεές με αποδέκτες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Τη διάθεση περίπου 335 εκατ. δολαρίων με 1.561 δωρεές σε 85 κράτη ανά τον κόσμο, σε διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εγκρίνει από την ημερομηνία ίδρυσής του, το 1996, ως σήμερα το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η παρουσία του ιδρύματος είναι έντονη τόσο στον χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της δωδεκαετούς κοινωφελούς δραστηριότητάς του, έχει αναλάβει πληθώρα πρωτοβουλιών στους τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, υλοποιώντας δωρεές με αποδέκτες μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ανά την Ελλάδα και τον κόσμο. Οι τομείς της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας απορροφούν σήμερα περίπου το 50% των συνολικών δωρεών του ιδρύματος. «Το Ιδρυμα έχει μια δωδεκαετή παρουσία στην Ελλάδα, έχει βοηθήσει πάρα πολλούς σκοπούς,το έχει κάνει με έναν εντυπωσιακό επαγγελματισμό και έχει δώσει μια καινούργια διάσταση σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη φιλανθρωπία.Η φιλανθρωπία γίνεται οργανωμένα με μετρήσιμα αποτελέσματα και πάντα έχοντας το δάχτυλό της πάνω στον πραγματικό σφυγμό της κοινωνίας και τις πραγματικές τις ανάγκες» , δηλώνει ο κ. Ανδρ. Δρακόπουλος , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Αξίζει να επισημανθεί η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη δημιουργία ξενώνα δυναμικότητας 58 κλινών. Πρόκειται για τον τρίτο ξενώνα που χρηματοδοτεί το ίδρυμα. Στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός ξενώνα δυναμικότητας 74 κλινών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ενός ακόμα, 58 κλινών, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Επίσης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα 12 δωρεές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άποροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα τρίτης ηλικίας). Το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος αποτελείται από τους κκ. Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Νιάρχο, Ανδρέα Δρακόπουλο, Donald Ηarrison, Κurt Αrnold και Ρeter Sprenger. Στην Ελλάδα έχει συσταθεί συμβουλευτική επιτροπή με αντικείμενο την έρευνα στον ελλαδικό χώρο και τον εντοπισμό μη κερδοσκοπικών φορέων, οι οποίοι αξίζουν τη χρηματοδότηση. Η συμβουλευτική επιτροπή, της οποίας επίτιμος πρόεδρος είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος , αποτελείται από τους κκ. Γιώργο Αγουρίδη (πρόεδρος), Ευτύχιο Βορίδη, Γεράσιμο Γιαννόπουλο , Κωνσταντίνο Ιορδανίδη, Παναγιώτη Κουλουβάρη, Αδωνι Κύρου, από τον πρωτοπρεσβύτερο Θωμά Συνοδινό και τις κυρίες Αννα Πουσκούρη-Reiche και Ελένη Τριανταφυλλίδη.

Στην Ελλάδα, εκτελεστικός διευθυντής και γραμματέας της ελληνικής συμβουλευτικής επιτροπής είναι ο κ. Επαμεινώνδας Ν. Φαρμάκης .

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk