ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ | tovima.gr

Χρ. Κίττας
Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών
Η ρύθμιση του χαοτικού πεδίου της μεταλυκειακής εκπαίδευσης που από τον ίδιο τον υπουργό χαρακτηρίστηκε ως άτυπη, ήταν κάτι αναμενόμενο από την ελληνική κοινωνία και τα ελληνικά κόμματα εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα που αγγίζει τα δημόσια πανεπιστήμια είναι το τι θα γίνει τελικά με την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας που επιβάλλει την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Ελπίζουμε ότι αυτό το οποίο θα διαμορφωθεί τελικά θα είναι σοφό και θα έχει την αποδοχή των κομμάτων και της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να μη δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον ταραγμένο χώρο της Παιδείας.

Κ. Μουτζούρης
Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Σε μια χώρα με ελεύθερη οικονομία όπως η Ελλάδα, όλα τα κολέγια, εργαστήρια ελευθέρων και γενικά μεταλυκειακών σπουδών θα πρέπει να βρουν τον χώρο δραστηριοποιήσεώς τους. Τα εφόδια και επαγγελματικά δικαιώματα που θα πρέπει να μπορούν να παρέχουν στους αποφοίτους τους είναι συνάρτηση του ποιοτικού επιπέδου τους, το οποίο εξαρτάται από τους διδάσκοντες, την υλικοτεχνική υποδομή τους, το πρόγραμμα σπουδών τους. Είναι καθήκον και υποχρέωση μια ευνομούμενης πολιτείας να εξασφαλίζει τα παραπάνω.

Κ. Καρκανιάς
Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κολεγίων
Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας για να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις μας επί του νομοσχεδίου με μοναδικό στόχο την αποφυγή λαθών. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην ικανοποίηση που ένιωθε ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση του χώρου των ΚΕΣ έκανε λάθος όταν έλεγε ότι δεν θα δίνουν πτυχία τα παραρτήματα ευρωπαϊκών κολεγίων αν δεν έχει φοιτήσει ο υποψήφιος και στο μητρικό πανεπιστήμιο. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιβληθεί και είναι απολύτως αντίθετο στην κοινοτική οδηγία που περιμένουμε να ενσωματωθεί το φθινόπωρο στο Δίκαιο της χώρας. Εμείς περιμένουμε απλώς το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Το νομοσχέδιο ωστόσο μέσα στη γενικότητά του δεν δείχνει αρνητικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk