Ανησυχία Ιερώνυμου για το 65ωρο

Την ανησυχία της Εκκλησίας για τις εξελίξεις στα κοινωνικά ζητήματα και ειδικότερα στα εργασιακά θέματα, με αφορμή την κοινοτική απόφαση για το 65ωρο, εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ύστερα από τη συνάντησή του με την εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ για θέματα κοινωνικής πολιτικής κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο στην Αγία Φιλοθέη. «Είναι θέματα κοινωνικά,έντονα προβλήματα που και εμάς μας απασχολούν, και πιο πολύ βέβαια τους αρμοδίους,που είναι η συντεταγμένη πολιτεία» τόνισε ο κ.

Την ανησυχία της Εκκλησίας για τις εξελίξεις στα κοινωνικά ζητήματα και ειδικότερα στα εργασιακά θέματα, με αφορμή την κοινοτική απόφαση για το 65ωρο, εξέφρασε χθες ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ύστερα από τη συνάντησή του με την εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ για θέματα κοινωνικής πολιτικής κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο στην Αγία Φιλοθέη. «Είναι θέματα κοινωνικά,έντονα προβλήματα που και εμάς μας απασχολούν, και πιο πολύ βέβαια τους αρμοδίους,που είναι η συντεταγμένη πολιτεία» τόνισε ο κ. Ιερώνυμος, ενώ πρόσθεσε ότι «και εμείς έχουμε ευθύνη και πρέπει να πούμε την άποψή μας και να βοηθήσουμε,ώστε αυτά να ξεπεραστούν». Την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και το έργο του Αρχιεπισκόπου για τις λεγόμενες «ευπαθείς» ομάδες του πληθυσμού εκθείασε από την πλευρά της η κυρία Χριστοφιλοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα οι συγκεκριμένοι τομείς άσκησης κοινωνικής πολιτικήςνα αποτελέσουν πεδίο συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και στην Εκκλησία».

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος είχε συναντηθεί στη Βουλή με τη γενική γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα. «Διαπιστώνουμε την ευαισθησία του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας να συνδράμει στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής για τις ομάδες εκείνες του πληθυσμού που υποφέρουν ιδιαίτερα,όπως είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι ή οι μοναχικοί άνθρωποι,οι οποίοι πάσχουν από μακροχρόνιες ασθένειες, εκεί όμως είναι χώρος και πεδίο που πρέπει η Πολιτεία να διαμορφώσει τις κατάλληλες υποδομές, για την επίλυση των προβλημάτων» τόνισε μετά από τη συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο η κυρία Παπαρήγα.

Σήμερα, στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Ιερώνυμος συναντάται με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ.Αλαβάνο στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk