Αναίρεση στον Αρειο Πάγο άσκησαν επτά μέλη της 17Ν

Επτά από τα δώδεκα μέλη της 17Ν άσκησαν χθες αναίρεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (14.5.2007) με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινές 44 ισοβίων καθείρξεων και πολυετών καθείρξεων. Αναίρεση άσκησαν οι αδελφοί Σάββας,Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, καθώς και οι Α.Γιωτόπουλος, Κ. Τέλιος, Β.Τζωρτζάτος και Ηρ.Κωστάρης. Στις αναιρέσεις τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Εφετείου δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που επιβάλλει το Σύνταγμα, ενώ παράλληλα παραβίασε κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα δικαιώματα των κατηγορουμένων.

Αναίρεση στον Αρειο Πάγο  άσκησαν επτά μέλη της 17Ν | tovima.gr

Επτά από τα δώδεκα μέλη της 17Ν άσκησαν χθες αναίρεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (14.5.2007) με την οποία καταδικάστηκαν σε ποινές 44 ισοβίων καθείρξεων και πολυετών καθείρξεων. Αναίρεση άσκησαν οι αδελφοί Σάββας,Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, καθώς και οι Α.Γιωτόπουλος, Κ. Τέλιος, Β.Τζωρτζάτος και Ηρ.Κωστάρης.

Στις αναιρέσεις τους υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Εφετείου δεν έχει την ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία που επιβάλλει το Σύνταγμα, ενώ παράλληλα παραβίασε κατοχυρωμένα από διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Ακόμη, σημειώνουν ότι υπάρχει ακυρότητα των προανακριτικών πράξεων οι οποίες έγιναν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Συντάγματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk