Αγωγή του εισαγγελέα Ρόδου κατά του δημάρχου Τήλου

Σ τις αίθουσες των δικαστηρίων θα λυθεί το ζήτημα των γάμων των δύο ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γ.Οικονόμου άσκησε αγωγές κατά των δύο ζευγαριών, αλλά και του δημάρχου Τήλου κ. Τ.Αλιφέρη. Ο κ. Οικονόμου ζητεί να αναγνωριστούν ως ανυπόστατοι οι δύο γάμοι από το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Ακτιβιστές ομοφυλόφιλοι, καθώς και τα δύο ομόφυλα ζευγάρια, δείχνουν διατεθειμένοι να «σηκώσουν το γάντι», προσανατολιζόμενοι στην έκδοση διοικητικών πράξεων που βασίζονται στην προαπαιτούμενη ύπαρξη γάμου, επικαλούμενοι διεθνείς συμβάσεις κατοχύρωσης και αναγνώρισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αγωγή  του εισαγγελέα  Ρόδου κατά του  δημάρχου Τήλου | tovima.gr

Σ τις αίθουσες των δικαστηρίων θα λυθεί το ζήτημα των γάμων των δύο ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Γ.Οικονόμου άσκησε αγωγές κατά των δύο ζευγαριών, αλλά και του δημάρχου Τήλου κ. Τ.Αλιφέρη. Ο κ. Οικονόμου ζητεί να αναγνωριστούν ως ανυπόστατοι οι δύο γάμοι από το Πολυμελές Πρωτοδικείο. Ακτιβιστές ομοφυλόφιλοι, καθώς και τα δύο ομόφυλα ζευγάρια, δείχνουν διατεθειμένοι να «σηκώσουν το γάντι», προσανατολιζόμενοι στην έκδοση διοικητικών πράξεων που βασίζονται στην προαπαιτούμενη ύπαρξη γάμου, επικαλούμενοι διεθνείς συμβάσεις κατοχύρωσης και αναγνώρισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή ζητούν την παρέμβαση των κομμάτων για τη διασφάλιση, όπως λένε, της ισονομίας και της ισοπολιτείας για όλους τους έλληνες πολίτες.

Ηδη, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ επισημαίνει ότι «στη δίκη αυτή θα συγκρουστούν δύο εντελώς αντίθετοι κόσμοι,από τη μια μεριά ο κόσμος του αυταρχισμού και της μισαλλοδοξίας και από την άλλη μεριά ο κόσμος της χειραφέτησης και της προώθησης της κοινωνικής απελευθέρωσης». Μάλιστα, τα βέλη του ΣΥΝ στρέφονται και κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ.Σανιδά: «Η πανικόβλητη Εισαγγελία Ρόδου κινήθηκε κατ΄ εντολήν του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και άγρυπνου θεματοφύλακα της ηθικής τάξης“τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη”».

Στο κείμενο των αγωγών ο εισαγγελέας ζητεί να αναγνωριστούν ανυπόστατοι οι δύο γάμοι, επικαλούμενος αφενός τον Αστικό Κώδικα και αφετέρου το άρθρο 21 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει την οικογένεια, τον γάμο, τη μητρότητα και την παιδική ηλικία.

«Ελλιπή και αναχρονιστική» χαρακτηρίζει την επιχειρηματολογία του εισαγγελικού λειτουργού ένας από τους τελέσαντες τον γάμο τους στην Τήλο, ο κ. Δ.Τσαμπρούνης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk