161 δασικές πυρκαϊές από Παρασκευή ως και Κυριακή

Για τέταρτη ημέρα έκαιγε χθες η φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, στο Μαίναλο, σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων. Η πυρκαϊάη οποία βρίσκεται πλέον σε ύφεση – εκτιμάται ότι ξεκίνησε από κεραυνό. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της πήραν μέρος χθες 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 280 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα του Στρατού, υδροφόρες των τοπικών δήμων και ένα ελικόπτερο το οποίο πραγματοποιούσε ρίψεις νερού. Από την περασμένη Παρασκευή ως και την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σε όλη τη χώρα είχαν ξεσπάσει 161 δασικές πυρκαϊές.

Για τέταρτη ημέρα έκαιγε χθες η φωτιά στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας, στο Μαίναλο, σε υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων. Η πυρκαϊάη οποία βρίσκεται πλέον σε ύφεση – εκτιμάται ότι ξεκίνησε από κεραυνό. Στις προσπάθειες κατάσβεσής της πήραν μέρος χθες 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με περισσότερους από 280 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα του Στρατού, υδροφόρες των τοπικών δήμων και ένα ελικόπτερο το οποίο πραγματοποιούσε ρίψεις νερού. Από την περασμένη Παρασκευή ως και την Κυριακή, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, σε όλη τη χώρα είχαν ξεσπάσει 161 δασικές πυρκαϊές. Μεταξύ αυτών και η φωτιά στα Χάσια, την ορεινή περιοχή μεταξύ των Νομών Γρεβενών και Τρικάλων. Το απόγευμα της Παρασκευής μαύροι καπνοί σηκώθηκαν στην κορυφή του ορεινού όγκου, ένα σημείο ιδιαίτερα σημαντικό για την καφέ αρκούδα. Η περιοχή των Χασίων αποτελεί κομβικό σημείο για τις μετακινήσεις του πληθυσμού της ανατολικότερα. Επίγειες δυνάμεις, κάτοικοι της Καλλιθέας, του Κορυδαλλού και της Παναγιάς και ένα ελικόπτερο έθεσαν τελικά τη φωτιά υπό έλεγχο, αλλά ήδη είχε καταστρέψει ένα σημαντικό τμήμα του βιοτόπου της αρκούδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk