Πιο ελκυστικές οι εφήμερες σχέσεις για τους άνδρες

Ε πιβεβαιώνεται και επιστημονικά η κοινή πεποίθηση ότι στους άνδρες αρέσει περισσότερο η σύναψη περιστασιακών ερωτικών σχέσεων απ΄ ό,τι στις γυναίκες. Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τα συναισθήματα (θετικά και αρνητικά) που δημιουργούνται σε κάποιον μετά την ολοκλήρωση μιας ερωτικής πράξης με κάποιο άτομο που γνωρίζουν ελάχιστα ή και καθόλου. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντούραμ μελέτησαν 1.743 γυναίκες και άνδρες που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας και διεπίστωσαν …

Ε πιβεβαιώνεται και επιστημονικά η κοινή πεποίθηση ότι στους άνδρες αρέσει περισσότερο η σύναψη περιστασιακών ερωτικών σχέσεων απ΄ ό,τι στις γυναίκες. Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τα συναισθήματα (θετικά και αρνητικά) που δημιουργούνται σε κάποιον μετά την ολοκλήρωση μιας ερωτικής πράξης με κάποιο άτομο που γνωρίζουν ελάχιστα ή και καθόλου. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντούραμ μελέτησαν 1.743 γυναίκες και άνδρες που συνάπτουν ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας και διεπίστωσαν ότι το 80% των ανδρών ένιωθαν μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση και γενικότερα το επόμενο πρωί ένιωθαν πιο «γεμάτοι» και ικανοποιημένοι ψυχολογικά. Οι γυναίκες που είχαν ανάλογα συναισθήματα με αυτά των ανδρών αντιστοιχούσαν στο 50% των γυναικών, ενώ οι υπόλοιπες ανέφεραν ότι είχαν αρνητικά συναισθήματα. Οι περισσότερες αισθάνθηκαν «λυπημένες» , ενώ η κατάσταση για ορισμένες ήταν ακόμη χειρότερη, αφού ένιωσαν «χρησιμοποιημένες».

«Η εξελικτική διαδικασία πολύ συχνά λειτουργεί μέσω της εκδήλωσης θετικών και αρνητικών συναισθημάτων τα οποία οδηγούν κάποιον στο να έλκεται από πιο ριψοκίνδυνες ή επιπόλαιες συμπεριφορές και ενέργειες ή, αντίθετα, στο να απομακρύνεται από εκείνες που μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικά ή άλλα επιζήμια αποτελέσματα.Οι άνδρες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι και ικανοί για ερωτικές σχέσεις αλλά και αναπαραγωγή με πολλές γυναίκες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που έχουν διάφορους φυσικούς περιορισμούς στην ερωτική και αναπαραγωγική διαδικασία.Επιπλέον για τις γυναίκες, επίσης για εξελικτικούς λόγους, παίζει ρόλο η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Ισως έτσι εξηγείται η διαφορά ανάμεσα στους άνδρες που συνήθως νιώθουν καλά στη σύναψη εφήμερων ερωτικών σχέσεων και στις γυναίκες που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν θετικά συναισθήματα σε αυτού του είδους τις σχέσεις» αναφέρει η καθηγήτρια Ανν Κάμπελ, επικεφαλής της έρευνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk