Η επιστήμη για εκείνους που τη διδάσκουν

Hεκλαΐκευση των επιστημονικών θεμάτων είναι σίγουρα κάτι που σας ενδιαφέρει, εφόσον είστε αναγνώστες αυτής της σελίδας. Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυηθεί η νέα γενιά στα μυστικά της αναζήτησης της επιστημονικής αλήθειας; Το ζήτημα σαφώς αφορά πρωτίστως τους δασκάλους της, τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το έργο της εκπαίδευσής της στα χρόνια του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αλλά και τους γονείς, οι οποίοι υποχρεώνονται από τις ατέλειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος να έχουν τον άτυπο ρόλο του «εσπερινού διδασκάλου» στο σπίτι.

Hεκλαΐκευση των επιστημονικών θεμάτων είναι σίγουρα κάτι που σας ενδιαφέρει, εφόσον είστε αναγνώστες αυτής της σελίδας. Ποιος, όμως, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μυηθεί η νέα γενιά στα μυστικά της αναζήτησης της επιστημονικής αλήθειας; Το ζήτημα σαφώς αφορά πρωτίστως τους δασκάλους της, τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει το έργο της εκπαίδευσής της στα χρόνια του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αλλά και τους γονείς, οι οποίοι υποχρεώνονται από τις ατέλειες του εκπαιδευτικού μας συστήματος να έχουν τον άτυπο ρόλο του «εσπερινού διδασκάλου» στο σπίτι. Για όλους αυτούς επιλέξαμε να παρουσιάσουμε τρία «ιδιαίτερα» βιβλία. Τρία βιβλία που μας δείχνουν δρόμους τους οποίους, μάλλον, δεν διανύσαμε ποτέ πριν. Μάλιστα, με την προϋπόθεση ότι διαβάζετε με ευχέρεια στα αγγλικά, οι δρόμοι αυτοί «διαβάζονται δωρεάν».

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk