ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ. Διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ, η Σάρον Στόουν, ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ο Σον Κόνερι, έχουν πάρει το μέρος της Σερβίας στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Μετά τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη Σάρον Στόουν, οι οποίοι ανήγγειλαν ότι θα διοργανώσουν διαμαρτυρία κατά της απόσχισης του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, άλλοι δύο κινηματογραφικοί αστέρες, ο Ρίτσαρντ Γκιρ και ο σερ Σον Κόνερι, δήλωσαν ότι συντάσσονται μαζί τους.

«Λόγω των προεδρικών εκλογών στη Σερβία όλες οι διπλωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με το Κοσσυφοπέδιο έχουν σταματήσει, όπως επίσης και η ιδέα των δυτικών κρατών να αναγνωρίσουν μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας.Οταν το ζήτημα επανενεργοποιηθεί, και όπως αναμένεται αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο,οι γνωστοί ηθοποιοί είναι αποφασισμένοι να διοργανώσουν διαμαρτυρία στο Χόλιγουντ,στην οποία θα καλέσουν όλους τους δίκαιους ανθρώπους του κόσμου για να υπερασπιστούν το Κοσσυφοπέδιο» γράφει η σερβόφωνη εφημερίδα «Βέστι» της Φραγκφούρτης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του προς την εφημερίδα ο Τζορτζ Κλούνεϊ είπε ότι, αν και παρακολουθεί προσεκτικά τα γεγονότα σε όλον τον κόσμο, δεν έχει την ευκαιρία να ακούσει τη σερβική πλευρά όσον αφορά τη διευθέτηση του ζητήματος του κα θεστώτος του Κοσσυφοπεδίου. «Το σερβικό λόμπι στην Αμερική είναι πολύ αδύναμο και ό,τι ακούμε ή διαβάζουμε προέρχεται από τα αλβανικά λόμπι.Δεν μπόρεσα να ακούσω την άλλη πλευρά» είπε ο διάσημος ηθοποιός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αποκάλυψε επίσης ότι η φίλη του Σάρον Στόουν «συζήτησε με πολλούς ανθρώπους στην Αμερική που ασκούν επιρροή,ώστε να σταματήσει η βίαιη απόσχιση ενός τμήματος της Σερβίας».

Μεταξύ άλλων, στη διαμαρτυρία θα λάβει μέρος και ο Ρίτσαρντ Γκιρ, ένθερμος υποστηρικτής της αυτονομίας του Θιβέτ. Ο ίδιος λέει ότι είναι πολύ δύσπιστος για τον λόγο για τον οποίο οι μεγάλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες να παραχωρήσουν ανεξαρτησία στο Κοσσυφοπέδιο. «Πρέπει να υπάρχει κάτι στο Κοσσυφοπέδιογια το οποίο μάχονται» είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του πιο γνωστού Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών, του Σον Κόνερι, ο οποίος συνέκρινε το Κοσσυφοπέδιο με την πατρίδα του, τη Σκωτία.

«Η Σκωτίαστην ιστορία τηςείχε πολύ περισσότερα δικαιώματα να γίνει ανεξάρτητη,αλλά δεν της το επέτρεψαν.Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της πατρίδας μου και του Κοσσυφοπεδίου,ώστε τώρα να δημιουργείται ένα τέτοιο προηγούμενο;» διερωτήθηκε ο γνωστός ηθοποιός.