Το πρόβλημα της διαφθοράς ψηλά στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου

Τον πολλαπλασιασμό των ζητημάτων που αφορούν τη διαφθορά έθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου στη χθεσινή συζήτησή του με βουλευτές που μετέχουν στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Το θέμα αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων με στελέχη όπως ο κ. Κ.Σκανδαλίδης και ο κ. Π.Ευθυμίου. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συμφώνησε ότι το κρίσιμο αυτή τη στιγμή δεν είναι το όποιο ηθικό πλεονέκτημα εμφανίζεται να έχει ο ίδιος στα ζητήματα διαφθοράς…

Το πρόβλημα της διαφθοράς ψηλά στην ατζέντα του Γ. Παπανδρέου | tovima.gr

Τον πολλαπλασιασμό των ζητημάτων που αφορούν τη διαφθορά έθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου στη χθεσινή συζήτησή του με βουλευτές που μετέχουν στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής. Το θέμα αναφέρθηκε σε συζήτηση που είχε ο κ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων με στελέχη όπως ο κ. Κ.Σκανδαλίδης και ο κ. Π.Ευθυμίου.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συμφώνησε ότι το κρίσιμο αυτή τη στιγμή δεν είναι το όποιο ηθικό πλεονέκτημα εμφανίζεται να έχει ο ίδιος στα ζητήματα διαφθοράς αλλά το πώς το ΠαΣοΚ θα πείσει ότι έχει τον τρόπο για να αλλάξει τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Οπως προέκυψε από την κουβέντα, το θέμα της διαφθοράς θα παραμείνει ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα του ΠαΣοΚ, όμως το ζητούμενο είναι η εξεύρεση μιας ενιαίας γραμμής. «Να κουβεντιάζουμε περισσότερο» ζήτησαν πολλοί από τους βουλευτές εκτιμώντας ότι αυτή τη στιγμή η ΚΟ του ΠαΣοΚ είναι πιο ομοιογενής από τη ΝΔ. Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στη διασύνδεση των σκανδάλων με την καθημερινότητα των πολιτών και ζήτησε από τους βουλευτές να αναδείξουν αυτό το σημείο στις θερινές τους περιοδείες. Αναφέρθηκε ειδικότερα και στο θέμα του κ. Γ.Ζορμπά και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αποπεμφθείς επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος δεν έχει πει τα σημαντικότερα όσον αφορά τα αίτια της απομάκρυνσής του.

Τον απεγκλωβισμό του ΠαΣοΚ από την αδιέξοδη συζήτηση για τις εκλογικές του επιδιώξεις- που ξεκίνησε με την εκτίμηση του κ. Γ. Παπανδρέου για τη χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές- επιχειρεί απεγνωσμένα η Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί όσο πιο κομψά μπορεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου και να μετριάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το ΠαΣοΚ να εμφανίσει κάποιες αξιόπιστες προτάσεις στο κοινωνικό πεδίο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, σήμερα συγκαλείται στη Χαριλάου Τρικούπη σύσκεψη με θέμα την οικονομία, από την οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν κάποιες εξαγγελίες ή προτάσεις. Το ερώτημα για τη στόχευση εν όψει ευρωεκλογών ετέθη και χθες στον εκπρόσωπο Τύπου κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απάντησε ότι το κόμμα «σκοπεύει να κάνει τη δουλειά του για να κερδίσει κάθε εκλογική αναμέτρηση που έρχεται». Τα περί χαλαρότητας ψήφου στις ευρωεκλογές εκλήθη χθες να σχολιάσει ο κ. Α.Λοβέρδος, ο οποίος (μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ) απέφυγε να κάνει κάτι τέτοιο και είπε: «Δεν συμφωνώ με τους συντρόφους μουπου στα μέσα ενημέρωσης κάνουν δηλώσεις για τα εσωτερικά του ΠαΣοΚ». Προσέθεσε ότι το ΠαΣοΚ δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις δημοσκοπήσεις και ζήτησε από την ηγεσία του κόμματος να επιμείνει στις επιλογές που έγιναν στο συνέδριο προτείνοντας… αναβολή των όποιων αλλαγών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk