«Το ΠαΣοΚ δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων»

«Τ ο ΠαΣοΚ δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens. Τα χρήματα αυτά είναι ιδιωτικές εισφορές αντίστοιχου χρηματικού ποσού σε δραχμές του ενός εκατομμυρίου μάρκων,τα οποία εισήλθαν σταδιακά και κόπηκαν γι΄ αυτές τις εισφορές κουπόνια.Ο κ.Τσουκάτος δεν ισχυρίστηκε ποτέ,ότι η Siemens και το ΠαΣοΚ είχαν οποιοδήποτε αλισβερίσι.Δεν το είπε ποτέ,δεν το υπονόησε ». Τα παραπάνω δήλωσε ο δικηγόρος κ. Δ.Γκούσκος σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του, δίνοντας το «στίγμα » των όσων θα υποστηρίξει μεθαύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.

«Το ΠαΣοΚ δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων» | tovima.gr

«Τ ο ΠαΣοΚ δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη Siemens. Τα χρήματα αυτά είναι ιδιωτικές εισφορές αντίστοιχου χρηματικού ποσού σε δραχμές του ενός εκατομμυρίου μάρκων,τα οποία εισήλθαν σταδιακά και κόπηκαν γι΄ αυτές τις εισφορές κουπόνια.Ο κ.Τσουκάτος δεν ισχυρίστηκε ποτέ,ότι η Siemens και το ΠαΣοΚ είχαν οποιοδήποτε αλισβερίσι.Δεν το είπε ποτέ,δεν το υπονόησε ».

Τα παραπάνω δήλωσε ο δικηγόρος κ. Δ.Γκούσκος σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του, δίνοντας το «στίγμα » των όσων θα υποστηρίξει μεθαύριο ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Π. Αθανασίου ο εντολέας του κ. Θ.Τσουκάτος, ο οποίος έχει κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία » της Siemens.

Χθες στον κ. Αθανασίου κατέθεσαν η κυρία Δήμητρα Παπαχρήστου και ο κ. Σπ.Αυγερινός, τότε (1999) ταμίας και αναπληρωτής γραμματέας οικονομικών του ΠαΣοΚ αντίστοιχα. Η κυρία Παπαχρήστου υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εκείνη την περίοδο (πρώτο εξάμηνο του 1999) έμπαιναν πολλά χρήματα στο ΠαΣοΚ λόγω του επικείμενου συνεδρίου του κόμματος. Οπως είπε, δεν θυμάται με ακρίβεια κάποιο συγκεκριμένο ποσό, όμως εκείνο που της έχει εντυπωθεί στη μνήμη της είναι ότι τότε είχε πάρει πολλά λεφτά για το κόμμα από τον κ. Τσουκάτο. Μάλιστα, έκανε λόγο για 200 εκατ. δρχ., χωρίς όμως να είναι σίγουρη. Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι η κυρία Παπαχρήστου θέλησε να κρατήσει μια στάση ουδετερότητας χωρίς να στηρίζει τον κ. Τσουκάτο, αλλά ούτε και να τον διαψεύδει ευθέως.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο κ. Αυγερινός, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει να μπήκε ποτέ στο ταμείο του κόμματος 1 εκατ. μάρκα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το επίμαχο ποσό να εισήλθε τμηματικά. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι είναι πιθανόν να εκδόθηκαν και κουπόνια. Επίσης χθες, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο δικηγόρος κ. Σ.Δήμας, νομικός σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας SΑΙC η οποία μετείχε σε κοινοπραξία με τη Siemens για την προμήθεια του έργου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι. Ο κ. Δήμας υπεραμύνθηκε της νομιμότητας και της διαφάνειας των ενεργειών της αμερικανικής εταιρείας και αναφέρθηκε στην αμοιβή ύψους 6,5 εκατ. ευρώ που έλαβε ο κ. Γ.Τρεπεκλής ως αντιπρόσωπος της SΑΙC. Ο κ. Τρεπεκλής θα κληθεί για άλλη μία φορά από τον εισαγγελέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk