Τις πολιτικές ευθύνες του Γ. Αλογοσκούφη επισημαίνει το ΠαΣοΚ

Τ ις πολιτικές ευθύνες του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη αναφορικά με την υπόθεση εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote επισημαίνει από χθες το ΠαΣοΚ, έπειτα από την άσκηση ποινικών διώξεων και με δεδομένη τη σχετική μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Φεβρουάριο του 2007. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και ο κ. Γ.Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ των άλλων: «Κάνουμε πολύ καλά που αναδεικνύουμε τέτοια ζητήματα με τεκμηριωμένο τρόπο και χωρίς λαϊκισμούς.

Τις πολιτικές ευθύνες του Γ. Αλογοσκούφη επισημαίνει το ΠαΣοΚ | tovima.gr

Τ ις πολιτικές ευθύνες του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη αναφορικά με την υπόθεση εξαγοράς της Γερμανός από την Cosmote επισημαίνει από χθες το ΠαΣοΚ, έπειτα από την άσκηση ποινικών διώξεων και με δεδομένη τη σχετική μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Φεβρουάριο του 2007.

Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και ο κ. Γ.Παπανδρέου τόνισε, μεταξύ των άλλων: «Κάνουμε πολύ καλά που αναδεικνύουμε τέτοια ζητήματα με τεκμηριωμένο τρόπο και χωρίς λαϊκισμούς. Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους».

Στις σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπακωνσταντίνου έθεσε τα εξής ερωτήματα στην κυβέρνηση: «Τι σκοπεύει να κάνει για το γεγονός ότι η διοίκηση,η οποία σήμερα κατηγορείται για κακούργημα,είναι η ίδια ακριβώς διοίκηση του ΟΤΕ η οποία πρόσφατα πούλησε τον ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom;Σκοπεύει να αναλάβει και τις δικές της πολιτικές ευθύνεςεφόσον γνώριζε για τη συγκεκριμένη εξαγορά; Να μας πουν ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος,τότε,υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών την άποψή τους μετά τη σημερινή άσκηση της δίωξης».

Προσερχόμενη στη Χαριλάου Τρικούπη, η κυρία Βάσω Παπανδρέου, υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας κατά την περίοδο υποβολής της μηνυτήριας αναφοράς από 17 βουλευτές του ΠαΣοΚ, τόνισε ότι «πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση σκανδάλου» και εξέφρασε την ελπίδα «αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη να φθάσει μέχρι τέλους,δεδομένης της μεγάλης ζημιάς που έχουν υποστεί ο ΟΤΕ και το Δημόσιο» ενώ προσέθεσε ότι «χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη έρευνα για την εκχώρηση του ΟΤΕ στην Deutsche Τelekom».

Ο κ. Χρ. Βερελής, επίσης εκ των πρωτεργατών στη διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης, σημείωσε μιλώντας στον Αθήνα 98,4: «Το θέμα είναι ότι μια φιλελεύθερη κυβέρνηση κρατικοποίησε ένα άθροισμα μη ιδιόκτητων μαγαζιώνέναντι ενός εξαιρετικά υψηλού τιμήματος, σχεδόν 1,4 δισ. ευρώ. Εδώ υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες και για αυτούς που αποφάσισαν, αλλά και για την κυβέρνηση» .

Η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το ΠαΣοΚ τον Φεβρουάριο του 2007 περιελάμβανε στοιχεία από κατάθεση του κ. Π. Βουρλούμη στη Βουλή, όπου ο επικεφαλής του ΟΤΕ είχε μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι είχε ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών από τα μέσα Ιανουαρίου του 2006. Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι ο ίδιος υπουργός επιβεβαίωσε την ενημέρωση αυτή «όπως προκύπτει από τα Πρακτικά της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της 13ης Δεκεμβρίου 2006».

Το ΠαΣοΚ σημείωνε τότε και επαναλαμβάνει σήμερα ότι πρόκειται για « προνομιακή πληροφορία » κατά την έννοια του άρθρου 6 του Ν. 3340/2005. Οπως χαρακτηριστικά σημειωνόταν στη σχετική μηνυτήρια αναφορά: « Επρόκειτο για πληροφορίες που ένας συνετός επενδυτής θα αξιολογούσε,μεταξύ άλλων, ως ουσιώδεις κατά τη λήψη των επενδυτικών του αποφάσεων ».

* Σχετικά με την άσκηση ποινικών διώξεων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για την υπόθεση, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι η ΝΔ και το ΠαΣοΚ που άνοιξαν τον χορό των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ «άνοιξαν και τον δρόμο στην κερδοσκοπία μέσω αγοραπωλησιών,εξαγορών και συγχωνεύσεων».

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ σημειώνει ότι οι εξελίξεις αυτές «αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση αφού είναι η ίδια που ενθάρρυνε,κάλυψε και στήριξε απολύτως όχι μόνο αυτή καθαυτή την απαράδεκτη εξαγορά,αλλά και τις διαδικασίες υλοποίησής της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk