Oπόλεμος των ενστάσεων υποκρύπτει συχνά και μικρές τοπικές αντιπαραθέσεις οι οποίες λόγω της πολιτικής συγκυρίας έρχονται στην επιφάνεια. Στον Νομό Ροδόπης, όπου η διαφορά υπέρ του ΠαΣοΚ είναι μόλις 119 ψήφοι, οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία των ενστάσεων- εκτός του υπουργού Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη – είναι «βετεράνοι» του Εκλογοδικείου. Ο κ. Στυλιανίδης και δύο εκλογείς στρέφονται κατά των αναπληρωματικών βουλευτών της ΝΔ κκ. Χαρ.Μπρατζουκάκη και Σαΐτ Ερτογάν. Ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι δεν έχει γίνει σωστά η καταμέτρηση σύμφωνα με την οποία έχει 14.652

σταυρούς. Ο υπουργός ζητεί να του καταμετρηθούν 15.061

σταυροί, οι οποίοι θα αφαιρεθούν από τους αναπληρωματικούς βουλευτές. Παράλληλα ο μη εκλεγείς βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ιλχάν Αχμέτ ζητεί να αλλάξει η κατανομή στον νομό, ώστε το κόμμα του να πάρει τις δύο εκ των τριών εδρών, αντί της μιας την οποία έχει σήμερα. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στρέφεται κατά του εκλεγμένου βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γ. Πεταλωτή. Ενα από τα επιχειρήματά του είναι ότι στην ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης εμφανίζονταν περίπου 400 ψήφοι περισσότερες από εκείνες οι οποίες τελικά ανακοινώθηκαν από το Πρωτοδικείο. Εναντίον του επί σειρά ετών προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής έχει στραφεί και η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής Ροδόπης του ΠαΣοΚ κυρία Χρυσάνθη Μανωλιά.

Η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη κυρία Αννα Νανοπούλου στρέφεται εναντίον του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Αθανασιάδη

Ενδιαφέρον στην περίπτωση του Νομού Ροδόπης παρουσιάζει η παλαιότερη διαμάχη μεταξύ του κ. Ιλχάν Αχμέτ και της κυρίας Χρ. Μανωλιά, οι οποίοι έχουν πλέον ως κοινό στόχο τον κ. Πεταλωτή. Η αναπληρωματική βουλευτής είχε τεθεί εκτός Βουλής το 2001, όταν έχασε στο Εκλογοδικείο την έδρα από τον κ. Αχμέτ Μεχμέτ (ΠαΣοΚ). Τότε τη νομική επεξεργασία της ένστασης του κ. Μεχμέτ εναντίον της κυρίας Μανωλιά είχε κάνει ο κ. Αχμέτ, ο οποίος, όπως και η αναπληρωματική βουλευτής του ΠαΣοΚ, επιθυμεί να καταλάβει την έδρα του κ. Πεταλωτή.

Ανακατανομή εδρών ζητείται και στον Νομό Κοζάνης όπου το ΠαΣοΚ έχει λάβει τρεις έδρες και η ΝΔ δύο. Η πρώτη αναπληρωματική βουλευτής της ΝΔ στην Κοζάνη κυρία Αννα Νανοπούλου στρέφεται εναντίον του δεύτερου βουλευτή του ΠαΣοΚ στην περιφέρεια κ. Αλ.Αθανασιάδη και του πρώτου αναπληρωματικού του ΠαΣοΚ κ. Ι.Βλατή. Ζητεί να αλλάξει η κατανομή και να πάρει τέσσερις έδρες η ΝΔ και μία το ΠαΣοΚ. Η κυρία Νανοπούλου ήταν υποψήφια δήμαρχος Κοζάνης στις δημοτικές εκλογές του 2002 και του 2006. Μάλιστα θεωρείται ως η πλέον επιτυχημένη υποψήφια της ΝΔ στην πόλη τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς κατάφερε να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος σε σχέση με τον… μόνιμο νικητή των τοπικών εκλογών, δήμαρχο Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλο.