Παρέμβαση Φλωρίδη υπέρ των παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ

Τι σχεδιάζουν στη Χαριλάου Τρικούπη

Ε ν αναμονή της κατάθεσης του κ. Θ.Τσουκάτου εντός της εβδομάδας, η Χαριλάου Τρικούπη αναζητεί τους τρόπους για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης Siemens. Ο κ. Γ.Παπανδρέου θα επανέλθει με προτάσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη διασφάλιση της διαφάνειας και στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες- χωρίς να αποκλείεται και πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Οι υπεύθυνοι του κόμματος επιμένουν ότι δεν προκύπτει επιβεβαίωση των ήδη γνωστών ισχυρισμών του κ.

Ε ν αναμονή της κατάθεσης του κ. Θ.Τσουκάτου εντός της εβδομάδας, η Χαριλάου Τρικούπη αναζητεί τους τρόπους για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης Siemens. Ο κ. Γ.Παπανδρέου θα επανέλθει με προτάσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη διασφάλιση της διαφάνειας και στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστούν όλες οι δυνατότητες- χωρίς να αποκλείεται και πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Οι υπεύθυνοι του κόμματος επιμένουν ότι δεν προκύπτει επιβεβαίωση των ήδη γνωστών ισχυρισμών του κ. Τσουκάτου, ενώ χθες απορρίφθηκε η πρόταση του κ. Ευ.Βενιζέλου για τη σύσταση κομματικής εξεταστικής επιτροπής. Την ίδια στιγμή, τονίζεται ότι δεν τίθεται ζήτημα ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών. Οι υπεύθυνοι της Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκονται μόνο στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ και ότι στο Μόναχο υπάρχουν στοιχεία και για την περίοδο μετά τις εκλογές του 2004.

Αίσθηση προκάλεσε χθες η παρέμβαση του κ. Γ.Φλωρίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε το έργο των περιόδων διακυβέρνησης της χώρας

Ο κ. Ευ. Βενιζέλος Ο κ. Γ. Φλωρίδης Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

από το ΠαΣοΚ και τόνισε (μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha 98,9): « Οι επιτυχίες αυτής της περιόδου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανατραπούν από πέντε δέκα λαμόγια που πάντα υπάρχουν ». Οπως συμπλήρωσε ο κ. Φλωρίδης « αυτά τα πέντε δέκα λαμόγια τα συναντούσα και εγώ μπροστά μου,την περίοδο ιδιαίτερα που ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κυρίως στον χώρο του αθλητισμού ». Ο πρώην υπουργός επισήμανε επίσης ότι κάποιοι στο ΠαΣοΚ κινούνται στη λογική του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, διευκρίνισε όμως: « Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό δεν αφορά την ηγεσία.Αρα,πρέπει να προσέξουμε όλοι πάρα πολύ ». Σε αντίστοιχο πνεύμα, η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε σε συνέντευξή της στα «Νέα»: « Συμπεριφορές ατόμων, και μάλιστα απομάχων, δεν μπορεί,δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώσουν ένα σημαντικό κεφάλαιο της δημοκρατικής παράταξης ».

Στο ΠαΣοΚ πάντως ήδη έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται τρόπους ειδικού χειρισμού του ζητήματος, γνωρίζοντας οι περισσότεροι ότι η όποια εσωκομματική ισχυροποίηση του κ. Παπανδρέου δεν αντισταθμίζει το πλήγμα που δέχεται το κόμμα με τις μέχρι στιγμής αποκαλύψεις. Για τον λόγο αυτό, έχει ήδη σταλεί το μήνυμα προς όλους ότι «δεν αμφισβητείται η ακεραιότητα του κ.Σημίτη», ενώ παράλληλα επιχειρείται η αξιοποίηση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους κομματικά στελέχη. Κάποιοι επιμένουν ότι ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο κ. Χ.Καστανίδης, ο οποίος είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Μεταφορών το 1997 αφήνοντας πολλές αιχμές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε χθες μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ότι ήδη υπάρχει και λειτουργεί Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου στο ΠαΣοΚ, ενώ υπενθύμισε ότι από το 2004 κι έπειτα θεσπίστηκε η υποβολή πόθεν έσχες για όλα τα στελέχη του κόμματος. Επί της προτάσεως του κ. Βενιζέλου, δήλωσε ότι ακόμα κι αν μια κομματική επιτροπή εξέδιδε ένα πόρισμα δεν θα γινόταν πιστευτό και για τον λόγο αυτό επέμεινε στην πρόταση του ΠαΣοΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τη Βουλή. Πάντως, ο κ. Παπακωνσταντίνου ούτε και χθες απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη και άλλων βιβλίων στο κόμμα και σημείωσε: « Ρωτήσαμε αυτούς οι οποίοι είχαν την ευθύνη των οικονομικών του ΠαΣοΚ την περίοδο εκείνη. Από αυτούς δεν προκύπτει κάτιπου να επιβεβαιώνει αυτά που λέει ο κ.Τσουκάτος ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk