Σχέδιο Μαξίμου για υψηλούς τόνους σήμερα στη Βουλή

Υ ποτονική ήταν χθες η αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Η υποτονική δήλωση όμως αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που εκπόνησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προβλέπει ότι στον κ. Γ. Παπανδρέου θα απαντήσει σήμερα στη Βουλή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μία από τις οξύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ποτέ κατά του αντιπάλου του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ.Ρουσόπουλος απέφυγε χθες να απαντήσει τόσο στο αίτημα του αρχηγού …

Σχέδιο Μαξίμου για υψηλούς τόνους σήμερα στη Βουλή | tovima.gr

Υ ποτονική ήταν χθες η αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Η υποτονική δήλωση όμως αποτελεί μέρος ενός σχεδίου που εκπόνησε χθες το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο προβλέπει ότι στον κ. Γ. Παπανδρέου θα απαντήσει σήμερα στη Βουλή ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, εξαπολύοντας ταυτόχρονα μία από τις οξύτερες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ποτέ κατά του αντιπάλου του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ.Ρουσόπουλος απέφυγε χθες να απαντήσει τόσο στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές όσο και στις καταγγελίες του ότι πίσω από τις διαρροές τμημάτων της δικογραφίας της Siemens κρύβεται ο γνωστός ποινικολόγος και πρώην βουλευτής της ΝΔ κ. Αλ.Λυκουρέζος . Για τα ζητήματα αυτά θα απαντήσει σήμερα στη Βουλή ο κ. Κ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματιστεί με αντικείμενο την ακρίβεια, αν και είναι ήδη απολύτως βέβαιο ότι θα κυριαρχήσει η υπόθεση που ερευνά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής θα υπογραμμίσει ότι ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά ποιος ευθύνεται για τις διαρροές της δικογραφίας που αποκάλυπταν εμπλοκή στελεχών της ΝΔ έως την ομολογία του κ. Θ. Τσουκάτου, ενώ ταυτόχρονα θα χαρακτηρίσει παράλογο και θεσμικά απαράδεκτο το να ζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλογές προτού συμπληρωθούν εννέα μήνες από τη διεξαγωγή τους. Χθες ο κ. Ρουσόπουλος αρκέστηκε μόνο στο να επισημάνει την υποκρισία του ΠαΣοΚ που ζητεί τη λήψη μέτρων για την καθιέρωση της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων και των πολιτικών λίγες ημέρες μετά την απόρριψη της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

«Ο κ.Παπανδρέου ζητεί σήμεραόσα πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος και το κόμμα του απέρριψαν στη Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία ξεκάθαρα προτείναμε τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων από ανεξάρτητη δικαστική αρχή.Ο ίδιος προφανώς ξεχνά. Δεν ξεχνούν όμως όσοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μετέχουν στον δημόσιο βίο.Η υποκρισία του ΠαΣοΚ είναι έκδηλη για μία ακόμη φορά» παρατήρησε ο κ. Ρουσόπουλος.

Σε δηλώσεις του εξάλλου ο κ. Λυκουρέζος υπογράμμισε ότι ουδεμία διαρροή για την υπόθεση της Siemens προέρχεται από το γραφείο του, ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου πλήρη αποκατάσταση και ανασκευή των εις βάρος του δηλώσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk