Στο σκοτάδι οι έρευνες για τις μίζες

▅ Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση σχολιάζει φήμες, σημειώνοντας ότι «αυτές ισοπεδώνουν τους πάντες» ▅ Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens η κυβέρνηση προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι δεν εμπλέκεται κανένα στέλεχός της ▅ Ο ανακριτής διέψευσε τις πληροφορίες για στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν προεκλογική ενίσχυση κόμματος που δεν υπάρχει πια

▅ Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση σχολιάζει φήμες, σημειώνοντας ότι «αυτές ισοπεδώνουν τους πάντες»
▅ Για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens η κυβέρνηση προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι δεν εμπλέκεται κανένα στέλεχός της
▅ Ο ανακριτής διέψευσε τις πληροφορίες για στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν προεκλογική ενίσχυση κόμματος που δεν υπάρχει πια
Σ το σκοτάδι εξακολουθεί να βρίσκεται η δικαστική έρευνα για την πιθανή εμπλοκή και άλλων πολιτικών προσώπων, πλην αυτών που έχουν ήδη αποκαλυφθεί. Οι φήμες και τα σενάρια που κυριάρχησαν το Σαββατοκύριακο για την ανάμειξη υπουργών και κυβερνητικών στελεχών διαψεύστηκαν για μία ακόμη φορά χθες, ενώ ο ανακριτής που ερευνά την υπόθεση διέψευσε τις πληροφορίες που υπήρξαν για στοιχεία που αποδεικνύουν προεκλογική ενίσχυση μικρότερου κόμματος.

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα η κυβέρνηση ανέλαβε χθες την ευθύνη να διαβεβαιώσει την κοινή γνώμη ότι δεν εμπλέκεται κανένα στέλεχός της στην υπόθεση. Σχολιάζοντας απόσπασμα κατάθεσης στον ανακριτή που διέρρευσε, εμφανίζοντας υπουργό να συμμετείχε σε ταξίδι στο εξωτερικό που διοργάνωσε η εταιρεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ.Ρουσόπουλος υπογράμμισε ότι δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα, καλώντας τα ΜΜΕ να αντισταθούν στις φήμες και στους ψιθύρους και όποιον διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία να καταφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ως και την Παρασκευή ο κ. Κ.Καραμανλής απέφευγε να δηλώσει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη, παρ΄ ότι κλήθηκε να το πράξει από τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, επαναλαμβάνοντας μόνο ότι η ΝΔ δεν έχει δεχθεί χρήματα στο κομματικό της ταμείο. Μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών ελέγχων όμως από το Μέγαρο Μαξίμου και αφού όλοι οι υπουργοί διαβεβαίωσαν τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού ότι δεν είχαν καμία σχέση με την εταιρεία, αποφασίστηκε χθες να προχωρήσει και στη δήλωση κάλυψής τους η κυβέρνηση, για να τους προστατεύσει από τις φήμες που ανακυκλώνονται σε βάρος τους τις τελευταίες ημέρες.

Οταν λοιπόν ρωτήθηκε χθες ο κ. Ρουσόπουλος αν συμμετείχε υπουργός σε ταξίδι στο εξωτερικό που διοργάνωσε η Siemens, υπογράμμισε:

«Δεν μου προκύπτει εμένα και δεν προκύπτει στην κυβέρνηση να είναι υπαρκτό ένα τέτοιο θέμα.Δηλαδή,κάποιος υπουργός να ταξίδεψε με έξοδα κάποιας εταιρείας,της συγκεκριμένης εταιρείας που αναφέρεται». Την πληροφορία διέψευσε και ο επιχειρηματίας κ. Αθ.Λασκαρίδης που συμμετείχε στο συγκεκριμένο ταξίδι, υπογραμμίζοντας ότι το διοργάνωσε ο ίδιος χωρίς να συμμετάσχει ούτε στέλεχος της Siemens αλλά ούτε και μέλος της κυβέρνησης.

Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε επίσης ότι είναι η τελευταία φορά που η κυβέρνηση σχολιάζει φήμες και ψιθύρους σημειώνοντας: «Οι φήμες ισοπεδώνουν τους πάντες και εν πάση περιπτώσειδεν προτίθεμαι να απαντώ κάθε φορά σε διάφορες φήμες.Οποιος έχει οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείομπορεί να το καταθέσει δημόσια,ενώπιον της Δικαιοσύνης,ενώπιον του ελληνικού λαού.Αν μένουν οι φήμες ή αν καταγράφονται μόνο οι φήμες,αυτό είναι τόσο αόριστο,αυτό το οποίο κατατίθεται,τόσο αφηρημένο και τόσο ισοπεδωτικό για την πολιτική ζωή του τόπου, που δεν είμαι διατεθειμένος να προσφέρω εγώ περισσότερο στη φημολογίασχολιάζοντάς το». Καμία σχέση δεν έχει με τη Siemens και με την υπόθεση συνολικότερα δήλωσε και ο υπουργός Υγείας κ. Δ.Αβραμόπουλος μετά την κατάθεση που φέρεται να έχει δώσει στέλεχος της εταιρείας στη Γερμανία. Σύμφωνα με την κατάθεση αυτή, εκτός των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, χρηματοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2000 με 870.000 μάρκα και ένα μικρότερο κόμμα που δεν υπάρχει σήμερα. Εφόσον η κατάθεση αυτή υπήρξε, τότε οι υποψίες στρέφονται εναντίον του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών που ίδρυσε στα τέλη του 2000 ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, των «Φιλελευθέρων» του κ. Στ.Μάνου και του ΔΗΚΚΙ του κ. Δ.Τσοβόλα.

Σχολιάζοντας τη φημολογία αυτή ο κ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε χθες με τον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση κ. Π.Αθανασίου και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει προκύψει τίποτε εναντίον του ΚΕΠ. Στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι «το ΚΕΠδεν είχε καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε χρηματοδότηση».

«Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2001 και έκλεισε τον Ιούνιο του 2002 για οικονομικούς λόγους-έξω και μακριά από την επίμαχη περίοδο.Με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις φήμες,τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους,δεν είχαμεούτε έχουμε καμία σχέση» τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας.

Κάθε σχέση με τη Siemens διέψευσε με ανακοίνωσή του και το ΔΗΚΚΙ, προσθέτοντας μάλιστα ότι την περίοδο 2000-2004 το κόμμα δεχόταν σφοδρή επίθεση από τα συμφέροντα που ταυτίζονταν με τη γερμανική εταιρεία.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού κ. Ι.Κεφαλογιάννη , ο οποίος απέδωσε ευθύνες για τη γιγάντωση του σκανδάλου της Siemens στην οικουμενική κυβέρνηση που συγκροτήθηκε τον Νοέμβριο του 1989. Οπως τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης, με εντολή των τριών πολιτικών αρχηγών που στήριζαν την τότε κυβέρνηση ( Κ.Μητσοτάκης , Ανδρέας Παπανδρέου και Χαρίλαος Φλωράκης ) ο ΟΤΕ παρέκαμψε την αντίθετη εντολή του Υπουργικού Συμβουλίου και ανέθεσε στη Siemens την προμήθεια ενάμισι εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk