Στην Αθήνα οι υποψήφιοι υπόσχονται πράσινο. Στον Πειραιά και τις δυτικές συνοικίες θέσεις εργασίας. Στη Θεσσαλία τάζουν περισσότερες επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι ψηφοφόροι επιζητούν την εξωτερική ομορφιά και την άποψή τους αυτή διατρανώνουν με την ψήφο τους. Μετά την «επέλαση» της ξανθιάς βουλευτού της ΝΔ κυρίας Ελενας Ράπτη και την εκλογή της κυρίας Εύας Καϊλή του ΠαΣοΚ στις προηγούμενες εκλογές, τα κομματικά επιτελεία πήραν το μήνυμα: καλές, κάλλιστες οι ξανθές, αλλά και οι μελαχρινές δεν βλάπτουν. Ετσι, στα ψηφοδέλτια Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠαΣοΚ και της ΝΔ πήραν από μία θέση δύο μελαχρινές: η ηθοποιός κυρία Μαίρη Ακριβοπούλου (ΠαΣοΚ) και η χημικός μηχανικός κυρία Λιάνα Γούτα (ΝΔ). Φυσικά και στις άλλες περιφέρειες υπάρχουν ωραίες, όχι όμως τόσο πολλές όσο στη Νύμφη του Θερμαϊκού. Οι δύο νέες θηλυκές παρουσίες (κυρίες Ακριβοπούλου και Γούτα) έχουν ανεβάσει σε δυσθεώρητα- για τον απλό πολίτη- ύψη τον πολιτικό διάλογο στη Θεσσαλονίκη. Η ηθοποιός κυρία Ακριβοπούλου ως υποψήφια του ΠαΣοΚ δεν θα μπορούσε παρά να έχει σοσιαλιστικές παραστάσεις και ανάλογες εμπειρίες. Στο προεκλογικό φυλλάδιό της πληροφορεί τους ψηφοφόρους ότι « έχει δουλέψει σε φυτεία ζαχαροκάλαμων στην Κούβα,για ένα μήνα ». Το φτωχό νησί της Καραϊβικής δεν θα μπορούσε παρά να είναι θεσπέσιο «φροντιστήριο» για μια υποψήφια ενός σοσιαλιστικού κινήματος. Επειδή όμως ακόμη και η φτώχεια θέλει καλοπέραση, η κυρία Ακριβοπούλου θυμάται τις ημέρες διαμονής της στην Κούβα ως « το πιο εξωτικό μέρος που έχω κάνει σεξ » σε συνέντευξη που έδωσε πριν από μερικούς μήνες σε περιοδικό όπου τα cover girls φωτογραφίζονται με όσο λιγότερα ρούχα γίνεται.

Στην ίδια συνέντευξη παρουσίασε όλες τις πτυχές μιας προσωπικότητας με ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις. « Μου αρέσουν οι extreme αισθήσεις:

Ελενα Ράπτη (ΝΔ)

το πάρα πολύ κρύο και το πάρα πολύ καυτό » αναφέρει σε άλλο σημείο. Επίσης αποκαλύπτει ότι ποτέ δεν φοράει δεύτερη φορά τα ίδια εσώρουχα. Η κυρία Ακριβοπούλου δεν παραλείπει να καταγγείλει και το… καθεστώς λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων που έχουν ως θέαμα το γυναικείο στριπτίζ. « Εχω να καταγγείλω το εξής:Οι άντρες που χορεύουν σε τέτοια μαγαζιά δεν είναι τόσο ωραίοι όσο οι γυναίκες,και αυτό είναι φασισμός » επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης. Το προεκλογικό φυλλάδιό της δεν είναι τόσο… περιεκτικό, πληροφορεί όμως τους ψηφοφόρους για το σύνολο των πολιτικών θέσεών της: « Τεσσάρων χρονών ξεκίνησε ενόργανη γυμναστική.Είναι χειμερινή κολυμβήτρια.

Εύα Καϊλή (ΠαΣοΚ)

Εχει τρία σκυλιά.Δεν έχει αδέρφια.Είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.Δεν έχει λείψει κανένα καλοκαίρι της ζωής της από τη Χαλκιδική. Η πρώτη κίνηση μπαίνοντας σπίτι είναι να ανάψει κεριά ». Εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι οι υπόλοιπες τρεις υποψήφιες πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να αντιπαρατεθούν σε αυτά τα επιχειρήματα. Το πολλά υποσχόμενο βλέμμα της κυρίας Καϊλή στην ιστοσελίδα της με κεντρικό σύνθημα « Νέα επιλογή για να κάνουμε μαζί τα αδύνατα,δυνατά » είναι μάλλον ανεπαρκές. Προβλέπεται να δοθεί σκληρή, στήθος με στήθος, μάχη μεταξύ των δύο όμορφων υποψηφίων του ΠαΣοΚ οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θέλουν να ακούν η μία για την άλλη. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο εσωτερικό των όμορφων της ΝΔ.

Λιάνα Γούτα (ΝΔ)

Η κυρία Ράπτη, αν και διατηρεί σύμφωνα με πολλούς τον τίτλο της «ομορφότερης κοινοβουλευτικής ξανθιάς», έχει να αντιμετωπίσει σοβαρό εσωκομματικό ανταγωνισμό. Η ενασχόληση με τη φιλανθρωπία και η καθημερινή και επίπονη κοινοβουλευτική δραστηριότητά της, αφήνουν στην κυρία Ράπτη λίγα περιθώρια για αντίδραση. Η χημικός μηχανικός κυρία Γούτα, γνωστή στους Θεσσαλονικείς ως η πρώτη οδηγός οχήματος με βιοαιθανόλη, έχει βάλει υποψηφιότητα για μια θέση στα έδρανα και πολλοί νεοδημοκράτες θαμώνες της παραλίας τη στηρίζουν ανεπιφύλακτα. Και αυτή, βέβαια, προτού καν εισέλθει στη Βουλή έχει επιδείξει τον αέρα της σταρ που δεν έχει να φοβηθεί τίποτε. « Δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα με την κυρία Ράπτη » δήλωνε πριν από δύο εβδομάδες στη διάρκεια παρουσίασης της υποψηφιότητάς της. Ούτε λέξη παραπάνω δεν είπε. Στην ίδια εκδήλωση έλεγε ότι γνώρισε στην Παναγία Σουμελά (κάθε βορειοελλαδίτης υποψήφιος που σέβεται τον εαυτό του πάει στο συγκεκριμένο προσκύνημα) τον Δεκαπενταύγουστο την κυρία Καϊλή, την οποία και συμπάθησε ιδιαιτέρως.