Σεπτέμβριο οι απευθείας συζητήσεις λέει ο Ταλάτ

Ενα 48ωρο πριν από την αυριανή κρίσιμη συνάντηση την οποία θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανακοίνωσε ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την έκπληξη της Λευκωσίας, η οποία περίμενε πρώτα τα αποτελέσματα της εν λόγω συνάντησης. Σύμφωνα με ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού CΝΝ Τurk, ο κ. Ταλάτ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και αναμένει κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ.

Σεπτέμβριο οι απευθείας συζητήσεις λέει ο Ταλάτ | tovima.gr

Ενα 48ωρο πριν από την αυριανή κρίσιμη συνάντηση την οποία θα έχουν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανακοίνωσε ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, προκαλώντας την έκπληξη της Λευκωσίας, η οποία περίμενε πρώτα τα αποτελέσματα της εν λόγω συνάντησης. Σύμφωνα με ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού CΝΝ Τurk, ο κ. Ταλάτ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και αναμένει κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Δ.Χριστόφια να ληφθεί απόφαση για το θέμα. Ο κ. Ταλάτ δεν περιορίστηκε απλώς στην ανακοίνωση του χρόνου των απευθείας διαπραγματεύσεων, αλλά ανέφερε- προκαταβάλλοντας και την ατζέντα τους- και τα πιο σημαντικά θέματα που θα συζητηθούν, λέγοντας ότι αφορούν ζητήματα της πολιτικής ισότητας των δύο κοινοτήτων. Επιπλέον σημείωσε ότι υπάρχουν θέματα που αποτελούν «κόκκινη γραμμή», αλλά όπως είπε η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να συζητήσει οποιοδήποτε θέμα τεθεί επί τάπητος.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ξεκίνησε τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για διαβουλεύσεις εν όψει της αυριανής συνάντησής του με τον κ. Ταλάτ. Διπλωματικοί κύκλοι στη Λευκωσία θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι οι απευθείας συνομιλίες θα αρχίσουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και η ακριβής ημερομηνία τους θα οριστεί από τους κκ. Χριστόφια και Ταλάτ μετά τη συνάντησή τους. Αναμένεται τέλος να συμφωνήσουν και στη συχνότητα των μεταξύ τους επαφών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk