«Σε τραγικό ανθρώπινο λάθος το ατύχημα»

«Σε τραγικό ανθρώπινο λάθος το ατύχημα» | tovima.gr

O υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Βουλγαράκης αναφερόμενος στο ατύχημα του «Θεόφιλος» είπε ότι το πλοίο κινούνταν σε πορεία που χρησιμοποιούν πολύ συχνά τα πλοία της ακτοπλοΐας και πως το ατύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

«Σε τραγικό ανθρώπινο λάθος» απέδωσε το ατύχημα και ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ κ. Απ. Βεντούρης σχολιάζοντας την πρόσκρουση του «Θεόφιλος» σε ξέρα ανοιχτά των Οινουσσών. Τόσο το ΥΕΝ όμως όσο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία δείχνουν εδώ και δύο ημέρες ιδιαίτερη σπουδή στο να μη δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό κυρίως επειδή έχουμε μπροστά μας ολόκληρη θερινή περίοδο, στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να διακινηθούν εκατομμύρια επιβάτες με πλοία.

Ο κ. Βουλγαράκης ωστόσο ανακοίνωσε σειρά μέτρων που, όπως επισήμανε, θα εφαρμοστούν άμεσα για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά: ▅ Αυστηροποιούνται οι ποινές στους παραβάτες του διεθνούς κανονισμού αποφυγής σύγκρουσης στη θάλασσα.

▅ Υποχρεούνται στο εξής οι αξιωματικοί γέφυρας ετησίως να αξιολογούνται σε προσομοιωτές (simulador), με σκοπό τη διαρκή εκπαίδευση (refresh) όσον αφορά την ακτοπλοΐα στα επικίνδυνα σημεία.

▅ Οσον αφορά τον Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης, θα επανεξεταστούν οι διατάξεις-διαδικασίες που προβλέπονται για τον πλου με βάση τις ιδιαιτερότητες και τα επικίνδυνα σημεία, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk