ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Προτάσεις και σενάρια για κάλπες

Προτάσεις και σενάρια για κάλπες | tovima.gr

Τ ο ΠαΣοΚ και ο κ. Παπανδρέου θα επιδιώξουν στο προσεχές διάστημα να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, με πυρήνα τη χρηματοδότηση των κομμάτων και τον έλεγχό της. Δεν είναι όμως κανείς βέβαιος ότι θα έχουν στη διάθεσή τους τον αναγκαίο πολιτικό χρόνο για κάτι τέτοιο, καθώς τα σενάρια «αναγκαστικής» προσφυγής στις κάλπες συζητούνται ήδη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το ζητούμενο κατά πολλούς είναι η μορφή που θα πάρουν οι παροτρύνσεις του κ. Παπανδρέου για συναινέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται, περιλαμβάνεται ακόμη και η λύση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, υπό κάποια προσωπικότητα ευρείας αποδοχής. Πάντως η συμμετοχή του ΠαΣοΚ σε ένα τέτοιο σχήμα χαρακτηρίζεται σήμερα «σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

Ακόμη και στελέχη του κόμματος παραδέχονται την ίδια στιγμή, ότι οι γραμμές άμυνας έναντι ενδεχόμενων νέων αποκαλύψεων που θα αφορούν το ΠαΣοΚ, είναι ισχνές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις βουλευτών, αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους δημοσιοποιήθηκε η πρόβλεψη του κ. Παπανδρέου, ότι επίκεινται επιθέσεις στο πρόσωπό του. Με τον τρόπο αυτόν, λένε κάποιοι, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επιχείρησε να υπερκεράσει τη φημολογία προκειμένου να υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης σε κάθε ενδεχόμενο. Ταυτοχρόνως, επιχειρείται να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι « μπορεί να ακουστεί οτιδήποτε για οποιονδήποτε ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk