ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ

Προβληματισμός για τα σενάρια

Β αθύς προβληματισμός και αναταραχή επικρατούν στα στελέχη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ λόγω της Siemens, αλλά και των σεναρίων που έχουν φουντώσει σχετικά με το ενδεχόμενο επανίδρυσης του κόμματος, πιθανώς με το όνομα Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν τη σύμπηξη μετώπου «τύπου ΣΥΡΙΖΑ», άγνωστο όμως με ποιες δυνάμεις. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου άρχισε να δέχεται (ξανά) εισηγήσεις για νέο κόμμα εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή πολύ μαχητικά.

Προβληματισμός για τα σενάρια | tovima.gr

Β αθύς προβληματισμός και αναταραχή επικρατούν στα στελέχη και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ λόγω της Siemens, αλλά και των σεναρίων που έχουν φουντώσει σχετικά με το ενδεχόμενο επανίδρυσης του κόμματος, πιθανώς με το όνομα Δημοκρατικό Κόμμα. Αλλοι πάλι υποστηρίζουν τη σύμπηξη μετώπου «τύπου ΣΥΡΙΖΑ», άγνωστο όμως με ποιες δυνάμεις. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου άρχισε να δέχεται (ξανά) εισηγήσεις για νέο κόμμα εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, τις τελευταίες ημέρες όμως υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι υποστηρίζουν την άποψη αυτή πολύ μαχητικά. Το επιχείρημά τους είναι ότι εφόσον ο κ. Παπανδρέου έχει απέναντί του το μισό ΠαΣοΚ και το ρήγμα δεν γεφυρώνεται, είναι καλύτερα να προχωρήσει χωρίς αυτό και με δεδομένο ότι το πολιτικό σκηνικό είναι ρευστό.

Ορισμένοι «πράσινοι οιωνοσκόποι» μαντεύουν και την ημερομηνία ανακοίνωσης του νέου σχηματισμού: 3 Σεπτεμβρίου, μια συμβολική μέρα για το ΠαΣοΚ. Αλλοι πιστεύουν ότι θα απελευθερώσει και όσους υπομένουν μια αναγκαστική συγκατοίκηση στο κόμμα. Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζουν φαιδρά αυτά τα σενάρια και τονίζουν ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μια τέτοια «κίνηση αυτοκτονίας» . «Εμείς έχουμε πλήρη συναίσθηση ότι παίζεται το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης. Ελπίζουμε ότι μοιραζόμαστε όλοι την ίδια αγωνία» λένε. Πάντως, το εσωτερικό του κόμματος βράζει. «Το ΠαΣοΚ αυτή την περίοδο ζει στους διαδρόμους και όχι στην πολιτική» παρατηρεί έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος. Οι βουλευτές ανησυχούν για το μέλλον του κόμματος, αλλά και για το προσωπικό τους μέλλον. Ταυτοχρόνως, πληθαίνουν oι φωνές όσων θεωρούν ότι η άρνηση και η απαξίωση συλλήβδην του κυβερνητικού παρελθόντος του ΠαΣοΚ θα αποδειχτούν εγκληματικές. «Αν αφήσουμε να κηλιδωθεί το brand name ΠαΣοΚ, δεν πρόκειται να διασωθεί κανένας» υπογραμμίζουν. Ο κ. Α.Λοβέρδος επέμεινε και χθες ότι η παράταξη θα πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη την κρίση. «Η “σημαία” ξεφτίζει, από τη διακυβέρνηση,τις εκλογικές ήττες,αλλά πρέπει κάποιος να μπει μπροστά και να τη σηκώσει. Δηλαδή, όλοι εμείς. Οποιος δεν θέλει να φύγει» δήλωσε. Στον αντίποδα κινήθηκε με τις δηλώσεις του ο κ. Χρ.Παπουτσή ς, ο οποίος προέταξε την κάθαρση από την ενότητα, επισημαίνοντας ότι «θα δώσουμε τη μάχη για την κάθαρση ακόμα και εάν χρειαστεί να ματώσουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk