Ποιοι πέρασαν χθες από το γραφείο του εισαγγελέα

Ποιοι πέρασαν χθες από το γραφείο του εισαγγελέα | tovima.gr

Διευκρινίσεις για την αμοιβή του από την αμερικανική SΑΙC, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, έδωσε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα κ. Π.Αθανασίου ο κ. Γιώργος Τρεπεκλής, πρώην σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ.Παπανδρέου. Ο κ. Τρεπεκλής είχε καταθέσει προ ημερών για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4Ι από τη SΑΙC. Ο εισαγγελέας τον ρώτησε πού διέθεσε τα χρήματα της αμοιβής του και του ζήτησε τα παραστατικά που το αποδεικνύουν. Στην περίπτωση που ο κ. Τρεπεκλής δεν τα προσκομίσει εκτιμάται ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει την άρση του τραπεζικού, φορολογικού ή άλλου απορρήτου.

Νωρίτερα, εξετάστηκε ως μάρτυρας η κυρία Ισμήνη Πιστώνη, γραμματέας του κ. Θεόδωρου Τσουκάτου, η οποία επιβεβαίωσε τα των δύο συναντήσεων όπως ακριβώς τα περιέγραψαν στις καταθέσεις τους η κυρία Δήμητρα Παπαχρήστου , ταμίας του ΠαΣοΚ κατά το 1999, και ο κ. Σπύρος Αυγερινός, αναπληρωτής Γραμματέας Οικονομικών του ΠαΣοΚ την ίδια περίοδο.

Ο κ. Αυγερινός για τις συναντήσεις κατέθεσε ότι η μία έγινε στο γραφείο του δικηγόρου κ. Δ. Γκούσκου με συμμετέχοντες τον ίδιο, τον κ. Θ. Τσουκάτο και την κυρία Παπαχρήστου. Η δεύτερη έγινε στις 19 Ιουνίου, στο γραφείο του κ. Τσουκάτου στην Πανεπιστημίου, και ενώ είχε ανακύψει το θέμα με το ένα εκατομμύριο μάρκα. Κουβέντιασαν για την ανακοίνωση, πότε θα έβγαινε και τι θα έγραφε.

Για το 1 εκατ. μάρκα ο κ. Αυγερινός είπε ότι πολλές φορές είχαν φθάσει στο ταμείο του κόμματος χρήματα από τον Θεόδωρο Τσουκάτο, που πολλές φορές τα έφερνε ο ίδιος. Σε περίοδο προεκλογική αλλά και παραμονές συνεδρίων, τα χρήματα έφθαναν στο κομματικό ταμείο με μεγαλύτερη συχνότητα.

Σήμερα στον εισαγγελέα θα καταθέσει ο Γ.Γενναίος, στενός συνεργάτης του κ. Θ. Τσουκάτου, σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου «μοιράστηκε» το 1 εκατομμύριο μάρκα που αρχικά εμβάστηκε στο εξωτερικό, σε λογαριασμό του επιχειρηματία κ. Ηλία Πιταούλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk