Ποιοι αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι

Π αρά το πέπλο «μυστηρίου» οι πληροφορίες λένε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών που διενήργησε την έρευνα για την υπόθεση, άσκησε ποινικές διώξεις για πέντε κακουργήματα.

Ειδικότερα, στο εισαγγελικό πόρισμα, βάσει του οποίου ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις, αναφέρονται ως εμπλεκόμενοι οι:

* Π. Βουρλούμης, πρόεδρος του ΟΤΕ και της Cosmote, Ευ. Μαρτιγόπουλος , τότε διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, καθώς και τα μέλη του ΔΣ της Cosmote που φέρονται να εμπλέκονται σε κακουργηματική απιστία * Π.Γερμανός, βασικός μέτοχος της εταιρείας «Γερμανός» που φέρεται να εμπλέκεται σε ηθική αυτουργία σε απιστία, ηθική αυτουργία σε χειραγώγηση μετοχών, και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος)

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Cosmote κ. Ευ. Μαρτιγόπουλος

* Τα μέλη του ΔΣ της «Γερμανός» που φέρονται να εμπλέκονται στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα * Βίκτορ Χάιμ Ασερ, διευθύνων σύμβουλος της χρηματιστηριακής εταιρείας της Εurobank, καθώς και ακόμη έξι στελέχη της «Γερμανός» και της χρηματιστηριακής εταιρείας της Εurobank που φέρονται να εμπλέκονται σε κακουργηματική χειραγώγηση μετοχών από κοινού. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η υπόθεση ανατέθηκε στην 20ή τακτική ανακρίτρια που θα διενεργήσει τις ανακρίσεις εξετάζοντας μάρτυρες και καλώντας εν καιρώ σε απολογία τους κατηγορουμένους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk