Παυλίδης: αθώος μέχρι νεωτέρας

O φόβος της επιστροφής στην οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών αποτελεί τροχοπέδη στη λήψη δραστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση για τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ και πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη . Παρά την έντονη ενδοκυβερνητική και εσωκομματική πίεση για «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Παυλίδη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαπιστώνει ευθύνες στον πρώην υπουργό. Ουσιαστικά η κυβέρνηση τον θεωρεί αθώο μέχρι… νεωτέρας, ενώ δεν προβλέπεται η ανάληψη ουδεμίας πρωτοβουλίας που θα οδηγούσε τον δωδεκανήσιο πολιτικό εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

O φόβος της επιστροφής στην οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών αποτελεί τροχοπέδη στη λήψη δραστικών αποφάσεων από την κυβέρνηση για τον βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ και πρώην υπουργό Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη . Παρά την έντονη ενδοκυβερνητική και εσωκομματική πίεση για «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Παυλίδη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαπιστώνει ευθύνες στον πρώην υπουργό. Ουσιαστικά η κυβέρνηση τον θεωρεί αθώο μέχρι… νεωτέρας, ενώ δεν προβλέπεται η ανάληψη ουδεμίας πρωτοβουλίας που θα οδηγούσε τον δωδεκανήσιο πολιτικό εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την ίδια στιγμή ο κ. Παυλίδης, ο οποίος δεν έχει επιδείξει αμυντική στάση ούτε μία ημέρα, επανήλθε χθες και με δήλωσή του επέμεινε ότι έχει δίκαιο, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατους τους ισχυρισμούς του καταγγέλλοντος «γαλάζιου» εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση , ενώ υποστήριξε τον διωκόμενο πρώην στενό συνεργάτη του κ. Π.Ζαχαρίου.

Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση «πολιτικής αθώωσης» του κ. Παυλίδη, όπως αποτυπώθηκε ξεκάθαρα με την προχθεσινή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σ.Χατζηγάκη , και εμμένουν στο ότι ουδέποτε ασκήθηκε ποινική δίωξη και ποινική κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού Αιγαίου, το κλίμα στην κυβέρνηση είναι βαρύ. Κορυφαίοι υπουργοί, ορισμένοι μέλη και της Κυβερνητικής Επιτροπής, ζητούν την ανεξαρτητοποίηση του κ. Παυλίδη, κατά το πρότυπο του βουλευτή κ. Κ.Κουκοδήμου , ώσπου να ξεκαθαριστεί δικαστικώς η υπόθεση. Οι ίδιοι υπουργοί θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος, πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, να πάρει πρωτοβουλίες και να οδηγήσει εκτός ΚΟ τον κ. Παυλίδη, αν θέλει, όπως σημειώνουν, να περισώσει την τιμή και ηθική της κυβέρνησης. «Το κλειδί των εξελίξεων το έχει ο Καραμανλής, που πρέπει να αποφασίσει» αναφέρει ένας εκ των υπουργών που ζητεί δραστικές κινήσεις, αδιαφορώντας για την επιστροφή στο «151» που φοβί ζει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει και την ισχυρή πίεση των «ανταρτών» βουλευτών, κυρίως δε του κ. Π.Τατούλη. «Οι υπουργοί να έχουν τα μάτια τους πάντα ανοιχτά για τους συνεργάτες τους» τόνισε χθες στο Μega ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γ.Βουλγαράκης .

Σε αυτό το κλίμα ανησυχίας για ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις διακινούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο κ. Παυλίδης θα ανεξαρτητοποιηθεί, με το επιχείρημα ότι διευκολύνει την κυβέρνηση η οποία βάλλεται. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση δεν θα έχει πρόβλημα στη Βουλή, καθώς ο κ. Παυλίδης θα συνεχίσει να ψηφίζει τα νομοσχέδια.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Παυλίδης παρείχε πλήρη στήριξη στον κ. Ζαχαρίου με δήλωσή του, η οποία δεν ακούστηκε ευχάριστα στην κυβέρνηση. «Εμπιστευόμενος την ακεραιότητα τού επί χρόνια συνεργάτου μου,του εζήτησα να παραμείνει στη θέση απλού μετακλητού συμβούλου,γιατί αλλιώς θα ήταν ωσάν να αποδεχόμουν τους ανυπόστατους ισχυρισμούς Μανούση» τόνισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk