Υπόθεση Παυλίδη

Οχυρώνονται πίσω από τη Δικαιοσύνη

Μ ε την ελπίδα ότι η υπόθεση του βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη που πλήττει την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος θα αποδυναμωθεί επικοινωνιακά, η κυβέρνηση οχυρώνεται πίσω από τη Δικαιοσύνη. Προτάσσει το επιχείρημα ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και εμμένει ότι ο κ. Παυλίδης προσέφυγε πρώτος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδά, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατους τους ισχυρισμούς τού καταγγέλλοντος «γαλάζιου» πλοιοκτήτη κ. Φ.Μανούση περί χρηματισμού τού συνεργάτη τού πρώην υπουργού, κ. Π. Ζαχαρίου.

Ο φόβος της επιστροφής στην οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών αποτελεί τροχοπέδη για την κυβέρνηση ώστε να λάβει δραστικές αποφάσεις για τον κ. Παυλίδη, ο οποίος αποτελεί το «κόκκινο πανί» για μεγάλο αριθμό στελεχών. Τουλάχιστον δύο μέλη της κυβέρνησης, ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (διάδοχος του κ. Παυλίδη)

κ. Π. Καμμένος, ζήτησαν την ανεξαρτητοποίηση του πρώην υπουργού, ενώ «κίνημα» δημιουργήθηκε από βουλευτές της ΝΔ με το ίδιο αίτημα ώσπου να ξεκαθαριστεί η υπόθεση δικαστικά.

Παρά την έντονη ενδοκυβερνητική και εσωκομματική πίεση για «ανεξαρτητοποίηση» του κ. Παυλίδη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν διαπιστώνει ευθύνες στον πρώην υπουργό και τον θεωρεί αθώο μέχρι… νεωτέρας. Ως εκ τούτου δεν προβλέπεται η ανάληψη καμιάς πρωτοβουλίας για να αλλάξει το κλίμα, απλώς στην κυβέρνηση αναμένουν να αποδυναμωθεί η υπόθεση. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον επισημαίνουν ότι η περίπτωση Παυλίδη δεν είναι όμοια με την υπόθεση του βουλευτή κ. Κ.Κουκοδήμου, που ανεξαρτητοποιήθηκε και επέστρεψε στην ΚΟ μετά τη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης. Βέβαια αν ο κ. Παυλίδης ήταν υπουργός, όπως λένε χαρακτηριστικά, θα είχε τεθεί εκτός κυβέρνησης, όπως έγινε στο παρελθόν με τους κκ. Σ. Τσιτουρίδη και Β. Μαγγίνα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο κ. Καραμανλής θα ανέβει στη ΔΕΘ με το θέμα Παυλίδη ανοικτό, αλλά η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να πράξει οτιδήποτε παρά τις πιέσεις πολλών υπουργών να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Αρκετοί υπουργοί θεωρούν ότι ο Πρωθυπουργός είναι αναγκασμένος να πάρει πρωτοβουλίες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ και να οδηγήσει εκτός ΚΟ τον κ. Παυλίδη αν θέλει, όπως σημειώνουν, να περισώσει την τιμή και ηθική της κυβέρνησης. Ολο αυτό το διάστημα δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης με τον κ. Παυλίδη, που επιμένει ότι δεν αλλάζει τη στάση του και δεν ανεξαρτητοποιείται.

Η κυβέρνηση τον στήριξε με την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σ. Χατζηγάκη και εμμένει ότι ουδέποτε ασκήθηκε ποινική δίωξη και ποινική κατηγορία για τον πρώην υπουργό Αιγαίου, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση αμφισβήτησης της αξιοπιστίας τού κ. Μανούση. Το μόνο που έχουν να πράξουν είναι να περιμένουν την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας και να εύχονται να μην προκύψουν άλλα επιβαρυντικά στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk