Οι λογαριασμοί και οι βαλίτσες με το 1 εκατ. μάρκα

Σ ε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς διαμοιράστηκε το ποσό του 1 εκατ. μάρκων που την 4η Φεβρουαρίου 1999 είχε κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία κ. Ηλία Πιταούλη στην ΑΒΝ ΑΜRΟ Βank στο Ρότερνταμ. Αποκλειστικός διαχειριστής του ενός εκ των τραπεζικών λογαριασμών ήταν ο κ. Γ.Γενναίος , στενός συνεργάτης του κ. Θ. Τσουκάτου, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος και των άλλων έξι τραπεζικών λογαριασμών. Τα χρήματα από τους έξι τραπεζικούς λογαριασμούς «μάζεψε» ο επιχειρηματίας κ.

Οι λογαριασμοί και οι βαλίτσες με το 1 εκατ. μάρκα | tovima.gr

Σ ε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς διαμοιράστηκε το ποσό του 1 εκατ. μάρκων που την 4η Φεβρουαρίου 1999 είχε κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία κ. Ηλία Πιταούλη στην ΑΒΝ ΑΜRΟ Βank στο Ρότερνταμ. Αποκλειστικός διαχειριστής του ενός εκ των τραπεζικών λογαριασμών ήταν ο κ. Γ.Γενναίος , στενός συνεργάτης του κ. Θ. Τσουκάτου, ο οποίος ήταν συνδικαιούχος και των άλλων έξι τραπεζικών λογαριασμών. Τα χρήματα από τους έξι τραπεζικούς λογαριασμούς «μάζεψε» ο επιχειρηματίας κ. Στέλιος Βίος, ο οποίος και τα διοχέτευσε αποσπασματικά, μέσα σε βαλίτσες, στο ταμείο του ΠαΣοΚ.

Αυτή είναι η πορεία του 1 εκατ. μάρκων, όπως την περιέγραψε στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Π.Αθανασίου ο κ. Βίος. Την ίδια ακριβώς διαδρομή χρημάτων θα περιγράψει και ο κ. Τσουκάτος, ο οποίος την προσεχή Τρίτη καλείται να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσουκάτος δεν θα διαφοροποιηθεί από τον κ. Βίο, το υπόμνημα του οποίου και πρόκειται να επικαλεστεί για να αποδείξει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή, ούτε έλαβε ποτέ το ποσό ή μέρος του ποσού του 1 εκατ. μάρκων. Επιπλέον, ο κ. Τσουκάτος θα προτείνει στον εισαγγελέα να εξετάσει τέσσερις μάρτυρες, και συγκεκριμένα δύο οδηγούς (φέρονται να μετέφεραν τον κ. Βίο και τις βαλίτσες με τα χρήματα στο ΠαΣοΚ) και δύο ταμίες του κόμματος.

Κατόπιν όλων αυτών ο αριθμός των υπόπτων που έχει καλέσει ο εισαγγελέας ήδη έχει εκτοξευθεί στους 33. Ο κ. Τσουκάτος ήταν ο 26ος αλλά στη διαρκώς αυξανόμενη λίστα προστέθηκαν ακόμη επτά άτομα, και συγκεκριμένα ο κ. Γενναίος και οι έξι με τους οποίους ήταν συνδικαιούχος των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών.

Οι έξι καλούνται από τον εισαγγελέα να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο κ. Γενναίος προσήλθε αυτοβούλως χθες στον εισαγγελέα και ζήτησε προθεσμία για την Τετάρτη προκειμένου να προετοιμάσει τις θέσεις του. Επίσης για την προσεχή Τετάρτη ο εισαγγελέας καλεί συμπληρωματικά το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens και ύποπτο στην υπόθεση κ. Μ.Χριστοφοράκο. Η επανακλήτευση του κ. Χριστοφοράκου κρίθηκε αναγκαία καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσουκάτου, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και προσφέρθηκε να του δώσει χρήματα για το ΠαΣοΚ από τα ταμεία της εταιρείας τα οποία θα έπρεπε να κατατεθούν σε τράπεζα του εξωτερικού.

Παράλληλα με την εξέταση των υπόπτων ο κ. Αθανασίου εξακολουθεί να εξετάζει και μάρτυρες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα εξεταστούν ο κ. Σπ.Αυγερινός, διευθυντής και ταμίας του ΠαΣοΚ την επίμαχη περίοδο, και η κυρία Δήμητρα Παπαχρίστου, μέλος του τομέα οικονομικού του ΠαΣοΚ.

Εν τω μεταξύ χθες φέρεται να κατέθεσε στον εισαγγελέα ο κ. Αριστείδης Μαντάς, σύμβουλος του πρώην υπουργού Μεταφορών κ. Τάσου Μαντέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μαντάς αρνήθηκε ότι είναι το πρόσωπο που συνέταξε το ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο υποδεικνυόταν η καναδική τράπεζα όπου θα κατετίθεντο τα εμβάσματα της Siemens. Μετά την άρνησή του εκτιμάται ότι ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk