Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν «ανθρωποθυσίες» και κάθαρση

Παρελκυστική τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση στο σκάνδαλο Siemens εν μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων για κύριους πρωταγωνιστές και παρένθετα πρόσωπα, «πράσινης» και «γαλάζιας» απόχρωσης. Εν αναμονή αποκαλύψεων για την εμπλοκή και κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών, η κυβέρνηση εμμένει στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και κωφεύει στο αίτημα υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για κάθαρση στο κυβερνών κόμμα. Με έκδηλη την οργή για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την ενοχοποίηση του πολιτικού κόσμου, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των στελεχών της ΝΔ που ζητούν να γίνουν «ανθρωποθυσίες» όταν χρειαστεί, να.

Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν «ανθρωποθυσίες» και κάθαρση | tovima.gr

Παρελκυστική τακτική ακολουθεί η κυβέρνηση στο σκάνδαλο Siemens εν μέσω της δημοσιοποίησης στοιχείων για κύριους πρωταγωνιστές και παρένθετα πρόσωπα, «πράσινης» και «γαλάζιας» απόχρωσης. Εν αναμονή αποκαλύψεων για την εμπλοκή και κορυφαίων «γαλάζιων» στελεχών, η κυβέρνηση εμμένει στην ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για το πολιτικό χρήμα και κωφεύει στο αίτημα υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για κάθαρση στο κυβερνών κόμμα. Με έκδηλη την οργή για την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την ενοχοποίηση του πολιτικού κόσμου, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των στελεχών της ΝΔ που ζητούν να γίνουν «ανθρωποθυσίες» όταν χρειαστεί, να… «πέσουν κεφάλια», και ζητούν πολιτική κρεμάλα! Μάλιστα θυμίζουν τη δήλωση του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή πριν από τις εκλογές του 2004, στις 20 Φεβρουαρίου, όταν σε συνέντευξή του είχε πει: «Αν κάποιος νομίζει ότι δεν του φτάνουν τα λεφτά από την πολιτική, να φύγει. Πιο σκληρός πρέπει να είσαι με τους φίλους σου. Η κρεμάλα θα είναι δίπλα για οποιονδήποτε διανοηθεί να μπλέξει σε τέτοιες υποθέσεις».

Η κυβέρνηση επέλεξε να προτάξει την πρότασή της για αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν το πολιτικό χρήμα ώστε να γίνει πιο αυστηρός ο έλεγχος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την εις βάθος διερεύνηση και αυτής της υπόθεσης. Παράλληλα, με εμφανή στόχο να μεταφέρει το πρόβλημα στο ΠαΣοΚ, αγνόησε την εμπλοκή «γαλάζιων» στελεχών και απέρριψε την πρόταση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη να παραταθούν οι εργασίες της Βουλής για να μην υπάρξει διαγραφή αδικημάτων των πολιτικών προσώπων. «Δεν μπορώ να μη σημειώσω ότι αυτή η πρόταση έρχεται από στέλεχος κόμματος που μετέτρεψε την απιστία στην υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Η ΝΔ και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση έχει κάνει πράξη πολλές προτάσεις για τη διαφάνεια στον δημόσιο βίο» είπε ο κ. Ρουσόπουλος και αναφέρθηκε διά μακρών στα μέτρα της κυβέρνησης για τη διαφάνεια.

Η προσπάθεια του κ. Ρουσόπουλου να παραμείνει το πρόβλημα μόνο στον χώρο του ΠαΣοΚ δεν καρποφορεί. Στην ΚΟ της ΝΔ κυριαρχεί η οργή και δεν είναι λίγοι όσοι λένε πως ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί και το κόμμα τους. «Φοβούμαι ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν ένα πραγματικό σοκ για τον δικομματισμό» είπε στον Ρ/Σ της ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαξ. Χαρακόπουλος που προχώρησε πιο πέρα λέγοντας ότι όλοι όσοι εμπλέκονται κατά καιρούς στα σκάνδαλα πολιτεύονται σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Επίσης τόνισε πως δύσκολα μπορεί να σταθεί μια κυβέρνηση αν αποδειχθεί ότι στους κόλπους της υπάρχουν στελέχη, βουλευτές ή υπουργοί που έχουν λαδωθεί.

«Δεν δεχόμαστε να κηλιδώνεται η τιμή μας, η ηθική μας, και προσωπικάαλλά και παραταξιακά,από οποιονδήποτε, όποιος κι αν είναι αυτός, και όποιος κι αν είναι- αν υπάρχει- να κρεμαστεί στο ψηλότερο κατάρτι» ανέφερε στον ίδιο ραδιοσταθμό ο κ. Σ.Κεδίκογλου, που συνέχισε: «Η αποκατάσταση της δημοκρατίας υπερέχει της επιβίωσης μιας κυβέρνησης». Το βαρύ κλίμα ενίσχυσαν με δηλώσεις τους στον Ρ/Σ του Αlpha και βουλευτές όπως οι κκ. Ι.Μανώλης, Αθ.Γιαννόπουλος και Β.Μιχαλολιάκος. Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Ι.Τραγάκης είπε ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά επιφυλάχθηκε για πρόσωπα. Ο υπουργός Παιδείας κ. Ευρ.Στυλιανίδης ζήτησε από τον Ρ/Σ Αθήνα 9,84 να υπάρξει κάθαρση, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται κάποιος, όπου κι αν ανήκει, όποιος κι αν είναι, ενώ ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ.Χατζηδάκης στην ίδια γραμμή τόνισε ότι πρέπει να πληρώσουν όσοι έχουν φταίξει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk