Οι αντιδράσεις και η αναφορά στον εισαγγελέα

Ηστάση που κράτησε ο κ. Μανούσης και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε επί μακρόν τα θέματα της εταιρείας του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τότε υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη (φωτογραφία), ο οποίος με μακροσκελή αναφορά του στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές κατηγόρησε τον κ. Μανούση για εκβιασμό. Εκείνος από την πλευρά του κατηγορεί τον πρώην υπουργό ότι δωροδόκησε συνεργάτη του με 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Μανούσης κατηγορούνταν για ανορθόδοξες μεθόδους άσκησης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Πριν από τον κ. Παυλίδη σε ανάλογες καταγγελίες είχε προβεί και ο έπαρχος της Λήμνου από τον Μάρτιο του 2007 κ. Δημήτρης Σάραγκας.

Ο κ. Σάραγκας την περίοδο εκείνη είχε ασκήσει έντονη κριτική στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κατηγο ρώντας το ότι προωθεί με φωτογραφικές διαδικασίες τον κ. Μανούση σε άγονη γραμμή του Ανατολικού Αιγαίου όταν οι τοπικές κοινωνίες έχουν ήδη ενημερώσει το ΥΕΝ, διά των εκπροσώπων τους, ότι τα πλοία της ΣΑΟΣ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις μεταφορικές ανάγκες της εν λόγω γραμμής.

Ο έπαρχος Λήμνου στις τότε καταγγελίες του είχε αναφέρει ότι «ο κ.Μανούσης ψεύδεται» όταν δηλώνει ότι εκείνος (ο έπαρχος) στέλνει στα κρυφά επιστολές στο ΥΕΝ στις οποίες αναφέρεται στην ακαταλληλότητα των πλοίων της ΣΑΟΣ, διότι οι επιστολές όντως εστάλησαν αλλά δεν εστάλησαν στα κρυφά. «Εχουν πρωτόκολλο,ημερομηνία και την υπογραφή του έπαρχου φαρδιάπλατιά.Συντάχθηκαν δε από κοινού με τους δημάρχους της περιοχής,οι δήμοι των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά μεταφορικά προβλήματα» αναφέρει ο κ. Σάραγκας στις καταγγελίες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk