Είκοσι τέσσερις ώρες θα παραμείνει εφέτος στη Διεθνή Εκθεση ο κ. Καραμανλής, αποφεύγοντας να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς

Με άδεια χέρια ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

ΛΙΓΟΤΕΡΟαπό κάθε άλλη φορά θα παραμείνει εφέτος στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός περικόπτοντας το πρόγραμμά του στην τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ για να αποφύγει τις γκρίνιες και τα παράπονα των βουλευτών του αλλά και των φορέων της περιοχής.Ο κ.Καραμανλής ανέβαινε παραδοσιακά στη συμπρωτεύουσα το πρωί της Παρασκευής και αποχωρούσε το βράδυ της Κυριακής μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.Για πρώτη φορά εφέτος ο Πρω θυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου και θα πάει κατευθείαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ,το βράδυ της ίδιας ημέρας θα εκφωνήσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς και θα αναχωρήσει την Κυριακή αμέσως μετά τη συνέντευξή του στα ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει κάθε επαφή με φορείς και βουλευτές διαπιστώνοντας πόσο βαρύ θα είναι το κλίμα για την κυβέρνησή του αλλά και την αδυναμία του να εμπνεύσει αισιοδοξία στους πολίτες.

ΛΙΓΟΤΕΡΟαπό κάθε άλλη φορά θα παραμείνει εφέτος στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός περικόπτοντας το πρόγραμμά του στην τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ για να αποφύγει τις γκρίνιες και τα παράπονα των βουλευτών του αλλά και των φορέων της περιοχής.Ο κ.Καραμανλής ανέβαινε παραδοσιακά στη συμπρωτεύουσα το πρωί της Παρασκευής και αποχωρούσε το βράδυ της Κυριακής μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.Για πρώτη φορά εφέτος ο Πρω
θυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου και θα πάει κατευθείαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ,το βράδυ της ίδιας ημέρας θα εκφωνήσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς και θα αναχωρήσει την Κυριακή αμέσως μετά τη συνέντευξή του στα ΜΜΕ. Είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει κάθε επαφή με φορείς και βουλευτές διαπιστώνοντας πόσο βαρύ θα είναι το κλίμα για την κυβέρνησή του αλλά και την αδυναμία του να εμπνεύσει αισιοδοξία στους πολίτες.

Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον κ. Καραμανλή κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ. Η φωτογραφία από παλαιότερη διαδήλωση στη διάρκεια της ΔΕΘ

O κ. Καραμανλής αναζητεί αυτή την περίοδο ένα έξυπνο σλόγκαν ή ένα επικοινωνιακό εφεύρημα που θα του επιτρέψει να εκπέμψει μια νότα ελπίδας για τους επόμενους μήνες προετοιμάζοντας την εμφάνισή του στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και τη στρατηγική άμυνάς του για το δύσκολο φθινόπωρο που τον αναμένει. Οι διαδοχικές αποκαλύψεις για σκάνδαλα που φέρνουν στο φως οι έρευνες της Δικαιοσύνης, το ζοφερό τοπίο που προκαλεί η κατάσταση της οικονομίας και οι συνεχιζόμενες έριδες μεταξύ των υπουργών συνθέτουν ένα σκηνικό που απογοητεύει τον Πρωθυπουργό και δεν του επιτρέπει να ελπίζει σε διέξοδο από την κρίση, τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου. Αντιθέτως, όλες οι εκτιμήσεις των συνεργατών του συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι από τον Σεπτέμβριο τα πολιτικά δεδομένα θα είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για το κυβερνών κόμμα και ότι η εμφάνιση του κ. Καραμανλή από τη Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου θα μοιάζει για πρώτη φορά με γολγοθά, καθώς η συμπρωτεύουσα του επιφυλάσσει διαδοχικές πολιτικές δοκιμασίες. Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Ως πέρυσι ο κ. Καραμανλής εμφανιζόταν στη ΔΕΘ έχοντας συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του. Ως βουλευτής της Θεσσαλονίκης και αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε εύκολο έργο, ενώ στη συνέχεια ως Πρωθυπουργός εμφανιζόταν με την περίοδο χάριτος που είχε από την κοινή γνώμη αλλά και με την αναγνώριση ότι το έργο του απαιτεί χρόνο για να αποδώσει.

Για πρώτη φορά εφέτος θα εγκαινιάσει τη ΔΕΘ χωρίς ίχνος ανοχής από τα ΜΜΕ και τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας, καθώς έχει πλέον συμπληρώσει τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία και δεν έχει πειστικές δικαιολογίες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα έργα της περιοχής αλλά και για τα πενιχρά αποτελέσματα στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Τον κ. Καραμανλή περιμένουν εφέτος στη ΔΕΘ εκρηκτικές κινητοποιήσεις από συνδικαλιστές και εργαζομένους στις ΔΕΚΟ και έντονη αμφισβήτηση της πολιτικής την οποία ακολουθεί σε βασικούς τομείς.

Ταυτόχρονα η διεθνής οικονομική κρίση αλλά και τα κύματα ακρίβειας που πλήττουν την αγορά έχουν δημιουργήσει μια τεράστια «μαύρη τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό και δεν επιτρέπουν στον Πρωθυπουργό να προχωρήσει ούτε στις παροχές που είχε υποσχεθεί την άνοιξη στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες, πλην του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο θα είναι ελάχιστο και μάλιστα θα δοθεί σε δύο δόσεις.

Για τον λόγο αυτόν ο κ. Καραμανλής ζητεί από τον κ. Γ. Αλογοσκούφη αλλά και από τους άλλους υπουργούς να του υποβάλουν εισηγήσεις που να εκπέμπουν κάποια αισιοδοξία στους πολίτες και να τους πείθουν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να εμπιστεύονται τη ΝΔ.

Ως τώρα όμως οι υπουργοί αδυνατούν να δημιουργήσουν μια τέτοια εικόνα, καθώς σε όλους τους τομείς για τους οποίους ανησυχεί η κοινή γνώμη (οικονομία, απασχόληση, καθημερινότητα, γραφειοκρατία, διαφθορά κτλ.) η κυβέρνηση δεν έχει να επιδείξει σημαντικό έργο αλλά μόνο υποσχέσεις που διαρκώς ανακυκλώνονται.

Αναγκαστικά λοιπόν ο Πρωθυπουργός θα καταφύγει και πάλι σε διακηρύξεις περί πάταξης της διαφθοράς και ρηξικέλευθων αλλαγών, για να αποφύγει τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις για παροχές στο μέλλον αλλά και για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων.

Θα προτάξει ΟΣΕ και Ολυμπιακή
Ο κ. Καραμανλής θα αξιοποιήσει τις προσπάθειες εξυγίανσης του ΟΣΕ και ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής για να εκπέμψει αποφασιστικότητα για ρήξεις με το κατεστημένο και συγκρούσεις με οργανωμένα συμφέροντα, έστω και αν γνωρίζει ότι αυτός θα είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα προκαλέσει πρωτοφανή κοινωνική ένταση και πιθανότατα συρρίκνωση της εκλογικής δύναμης της ΝΔ. Οι αναφορές του στην οικονομία θα εκφράζουν την απόφασή του να μη χαλαρώσει την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης που επιχειρεί η κυβέρνηση, παρ΄ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λογικό λόγω της μείωσης που έχουν προκαλέσει στο εισόδημα των Ελλήνων η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας που δεν μπορεί ακόμη να χαλιναγωγήσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk