Μάρτυρας-«κλειδί» για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος

Σ ε μάρτυρα-«κλειδί» εξελίσσεται σε αυτό το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας ο κ. Αλ.Λέτσας, μέτοχος της Χουβαρδάς ΑΕ και νόμιμος εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Fairways την οποία ίδρυσε καθ΄ υπόδειξη του κ. Μιχ.Χριστοφοράκου, πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens και κεντρικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων». Ο κ. Λέτσας χθες τελικά δεν έδωσε συμπληρωματικές εξηγήσεις στον εισαγγελέα κ. Π.Αθανασίου αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία ως την προσεχή Δευτέρα.

Σ ε μάρτυρα-«κλειδί» εξελίσσεται σε αυτό το στάδιο της εισαγγελικής έρευνας ο κ. Αλ.Λέτσας, μέτοχος της Χουβαρδάς ΑΕ και νόμιμος εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Fairways την οποία ίδρυσε καθ΄ υπόδειξη του κ. Μιχ.Χριστοφοράκου, πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens και κεντρικού πρωταγωνιστή στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων». Ο κ. Λέτσας χθες τελικά δεν έδωσε συμπληρωματικές εξηγήσεις στον εισαγγελέα κ. Π.Αθανασίου αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία ως την προσεχή Δευτέρα. Και αυτό για να ενημερωθεί για το περιεχόμενο του υπομνήματος που κατέθεσε ο χρηματιστής κ. Σ. Γιαννακάκης και στο οποίο υποστηρίζει ότι τα χρήματα που του παρέδωσε σε μετρητά ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της Μurtenhnik Βunkering Ltd κ. Β.Τυρογαλάς τα παρέδωσε με τη σειρά του στον κ. Αλ. Λέτσα.

Κατόπιν όλων αυτών νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι το τι θα πει ή τι δεν θα πει για τη συγκεκριμένη διαδρομή του μαύρου χρήματος ο κ. Λέτσας θα σηματοδοτήσει και την εξέλιξη της έρευνας, το αν δηλαδή θα εξαντληθεί γύρω από τις εμφανιζόμενες ως «κυκλικές» διαδρομές του μαύρου χρήματος ή αν τελικώς θα φτάσει στους τελικούς αποδέκτες τους. Η συμπληρωματική εξέταση του κ. Λέτσα κρίνεται επίσης ιδιαιτέρως σημαντική γιατί στο έγγραφο υπόμνημά του που κατέθεσε την 26η Μαΐου 2008 υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα μαύρα χρήματα. Ο μόνος τρόπος κατά τον οποίο σχετίζεται με την υπόθεση αυτή είναι, πάντα κατά τον ίδιο, ότι αποσκοπώντας σε « μελλοντικές επαγγελματικές ευκαιρίες » εξυπηρέτησε τον κ. Χριστοφοράκο, ιδρύοντας μια υπεράκτια με τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, ώστε να διοχετεύονται σε αυτόν χρήματα της Siemens για αναπτυξιακούς σκοπούς, δίχως να εμφανίζεται η ίδια. Σύμφωνα με το υπόμνημα του κ. Γιαννακάκη, όμως, ο κ. Λέτσας δεν περιορίστηκε σε αυτό και κατά συνέπεια θα πρέπει να εξηγήσει σχετικά. Για τη Δευτέρα έχουν λάβει προθεσμία, προκειμένου να καταθέσουν τις εξηγήσεις τους, και οι άλλοι δύο χρηματιστές της υπόθεσης, και συγκεκριμένα ο κ. Αθ. Ράμμος και ο κ. Ν.Δεβλέτογλου .

Σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ήθελε να εξυπηρετήσει τον χρηματιστή κ. Σ. Γιαννακάκη θα ισχυριστεί και ο κ. Ράμμος, σε λογαριασμό του οποίου στην ΒΝΡ Ρaribas της Γενεύης εμβάστηκαν 1.150.000 ευρώ από τις υπεράκτιες Ρlacid Βlue και Fairways. Ο κ. Ν. Δεβλέτογλου θα δώσει εξηγήσεις για τραπεζικό λογαριασμό που φέρεται να διατηρεί στην ΒΝΡ Ρaribas και στον οποίο στις 12.3.2004 κατατέθηκε έμβασμα 350.000 ευρώ που προήλθαν από τα «μαύρα ταμεία». Εν τω μεταξύ χθες στον εισαγγελέα κατέθεσε ο κ. Γ.Γενναίος, ο οποίος υποστήριξε ότι άνοιξε τους επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους κατατέθηκαν το 1 εκατ. μάρκα για να διευκολύνει τη μεταφορά χρημάτων από οργανώσεις του εξωτερικού, όπως του είχε ζητήσει ο κ. Θ. Τσουκάτος. Αυτό το ζήτησε προς αποτροπή σκανδάλου, είπε ο κ. Γενναίος, για να μη φαίνεται ότι το κόμμα χρηματοδοτείται από το εξωτερικό. Επίσης εξέφρασε την έκπληξή του όταν πρόσφατα έμαθε ότι τα χρήματα προήλθαν από τη Siemens.

Τέλος, μεγάλη βαρύτητα δίνει η έρευνα στο περιβάλλον γύρω από τον κ. Γ.Τρεπεκλή. Χθες κατέθεσε ο κ. Καρατζάς, συνεργάτης του δικηγόρου της SΑΙC κ. Σ.Δήμα και σύμβουλος του κ. Τρεπεκλή ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το ποσόν των 300.000 ευρώ που έλαβε ως αμοιβή για το σύστημα ασφαλείας C4Ι είναι απολύτως νόμιμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk