Σ την πλατεία Κοραή, το κεντρικότερο σημείο του Πειραιά, διεξάγεται τα τελευταία 24ωρα η διαμάχη μεταξύ του τοπικού ΠαΣοΚ και της ΝΔ με αφορμή τα λίγα τετραγωνικά όπου θα στηθεί το εκλογικό περίπτερο. Η διαμάχη ξεκίνησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια και θα λυθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βέβαια, η πραγματική μάχη θα γίνει στην πλατεία.

Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 27 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε ότι το «φιλέτο» της πλατείας θα παραχωρηθεί στο ΠαΣοΚ, όπου θα στηθεί και το προεκλογικό κέντρο του. Η απόφαση του δήμου εστάλη, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να εγκριθεί και να τεθεί σε ισχύ. Το πρωί της Τετάρτης 29 Αυγούστου, η Περιφέρεια κοινοποίησε στον δήμο ότι όλα είναι σύννομα, ως εκ τούτου μπορεί να παραχωρηθεί στο ΠαΣοΚ. Την ίδια ημέρα, η δημοτική μειοψηφία που πρόσκειται στη ΝΔ ζήτησε από άλλο τμήμα της Περιφέρειας να ακυρώσει την απόφαση που δίνει το εκλογικό κέντρο στο ΠαΣοΚ. Δείχνοντας αξιοζήλευτα ανακλαστικά, ο μηχανισμός της Περιφέρειας ανταποκρίθηκε ταχύτατα και με νέο φαξ στον Δήμο Πειραιά, ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ετσι, το εκλογικό κέντρο «άλλαξε» χέρια εντός ολίγων ωρών και από το ΠαΣοΚ βρέθηκε στη ΝΔ.

Χθες μάλιστα από νωρίς το πρωί, προκειμένου να προλάβουν την επικείμενη ομιλία του κ. Κ. Σημίτη στο Δημοτικό Θέατρο το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου, στελέχη της τοπικής νομαρχιακής επιτροπής άρχισαν να στήνουν το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο επίμαχο σημείο. Σε επιφυλακή βρίσκονται και τα στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του ΠαΣοΚ, καθώς θεωρείται αδιανόητο να μιλάει στη μία πλευρά της πλατείας ο πρώην πρωθυπουργός και λίγα μέτρα από αυτόν να γίνονται κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται δεδομένο ότι αν ως την Παρασκευή έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, θα γίνει κάποιου είδους εκδήλωση παράλληλα με την ομιλία του κ. Σημίτη. Από την πλευρά του ΠαΣοΚ αντιδρούν διότι, όπως λένε, οι αποφάσεις της Περιφέρειας αποδεικνύουν τη στενή σχέση μεταξύ κράτους και κόμματος. Μάλιστα ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Μ.Μπεντενιώτης , ο οποίος είναι και δικηγόρος, έχει αναλάβει να υποστηρίξει με νομικά επιχειρήματα την αίτηση ακύρωσης που θα καταθέσει το ΠαΣοΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.