Φορολογικοί έλεγχοι από το 1996 στη Siemens Ελλάς

Από την κρησάρα της Εφορίας θα περάσουν όλες οι ανέλεγκτες χρήσεις της επιχείρησης Siemens Ελλάς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος σε ήδη περαιωθείσες χρήσεις. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Α.Μπέζας στο πλαίσιο του πλήρους ελέγχου των οικονομικών της εταιρείας που έχει αναστατώσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική ζωή της χώρας. Με την εν λόγω απόφαση συγκροτείται ειδικό συνεργείο ελέγχου με προϊστάμενο …

Από την κρησάρα της Εφορίας θα περάσουν όλες οι ανέλεγκτες χρήσεις της επιχείρησης Siemens Ελλάς, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος σε ήδη περαιωθείσες χρήσεις. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Α.Μπέζας στο πλαίσιο του πλήρους ελέγχου των οικονομικών της εταιρείας που έχει αναστατώσει το τελευταίο διάστημα την πολιτική ζωή της χώρας. Με την εν λόγω απόφαση συγκροτείται ειδικό συνεργείο ελέγχου με προϊστάμενο οικονομικό επιθεωρητή για τη διενέργεια τακτικού (οριστικού) φορολογικού ελέγχου των ανέλεγκτων χρήσεων της επιχείρησης Σήμενς ΑΕ Ηλεκτροτεχνικών Εργων. Επίσης συγκροτείται ειδικό συνεργείο ελέγχου για τη διενέργεια επανελέγχου των ελεγμένων χρήσεων της ίδιας πιο πάνω επιχείρησης από τη χρήση 1.10.1996-30.9.1997 και μετά. Το έργο των ειδικών συνεργείων ελέγχου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 30 Νοεμβρίου 2008.

Παράλληλα ο υφυπουργός Οικονομικών έδωσε εντολή για διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με ενδεχόμενο χρηματισμό εφοριακών για να μην αποκαλυφθούν παράνομοι λογαριασμοί της Siemens.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk