Απόδοση ποινικών ευθυνών

Εισαγγελική παραγγελία για ποινική δίωξη Εφραίμ, Αρσένιου και Μ. Ψάλτη

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, Μ.Ψάλτη, του ηγούμενου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Αρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών επτά προσώπων ζητά με τη σειρά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης Μαρίνας Ψάλτη, του ηγουμένου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, με έγγραφό του προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ.Κανελλόπουλου, τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος για την κα Ψάλτη και ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά για τον ηγούμενο Εφραίμ και το μοναχό Αρσένιο.

Ο κ.Κανελλόπουλος επιφυλάσσεται για περαιτέρω απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων (απάτη σε βαθμό κακουργήματος) μετά το τέλος των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κανελλόπουλος διενήργησε προκαταρκτική έρευνα για τυχόν ευθύνες τής κας Ψάλτη, που προήδρευε στη δίκη του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, με αντικείμενο την αγωγή της Μονής Βατοπαιδίου κατά του ελληνικού δημοσίου για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

Εν τω μεταξύ, την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών επτά ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων μεταξύ δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου ζητεί με έγγραφό του προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Κυριάκος Καρούτσος.

Το έγγραφο αφορά πρόσωπα από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, συμβολαιογράφους και δικηγόρους.

Ο κ. Καρούτσος θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή τα στοιχεία από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, που αφορούν τους λογαριασμούς της Μονής Βατοπαιδίου, η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται ήδη στο γραφείο του, ενώ εκκρεμεί η διαβίβαση του σχετικού φακέλου από μία τράπεζα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk