Μ ε δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια συνδικάτα και οργανώσεις διαδήλωσαν χθες κατά της συνεχιζόμενης ακρίβειας σε αγαθά και υπηρεσίες. Στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο στο οποίο καλούσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, ο ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και η Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς και ενώσεις καταναλωτών, με βασικά αιτήματα την πάταξη της αισχροκέρδειας και τη σημαντική αύξηση των μισθών και των συντάξεων, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Ι.Παναγόπουλος . «Ο χορός της κερδοσκοπίας χορεύεται από την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του αποδοκιμάστηκε από μερίδα διαδηλωτών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε στη συνέχεια την ηγεσία του ΣΕΒ για «φαρσοκωμωδία», με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδέσμου για τα αίτια της ακρίβειας. «Σε λίγο θα υποστηρίξουν θρασύτατα ότι για την ακρίβεια φταίνε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ με επικεφαλής τη βουλευτή του Κινήματος κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ κ. Ν.Χουντή, ενώ με το τέλος της συγκέντρωσης επιδόθηκε ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.
«Οχι στην ακρίβεια-θάνατο για τα λαϊκά νοικοκυριά» ήταν το βασικό σύνθημα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας, καθώς και στην πορεία που ακολούθησε προς το υπουργείο Οικονομίας.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε σε δηλώσεις της ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας,που πρέπει να ενταθεί,δεν θα έχει αποτελέσματα αν δεν συνδυαστεί με τον αγώνα για να βγουν στην επιφάνεια όλα όσα λέγονται περί δήθεν υγιούς και μη υγιούς ανταγωνισμού». «Πρέπει να ξέρουμε ότι ο αντίπαλος δεν πλήττει μόνο τα λαϊκά συμφέροντα,ξέρει καλά και να κοροϊδεύει» κατέληξε η κυρία Παπαρήγα.