«Δεν υπάρχει λόγος ίδρυσης νέου κόμματος»

«Δεν υπάρχει λόγος ίδρυσης νέου κόμματος» | tovima.gr

Αναφορικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις ο κ. Παπανδρέου τήρησε απόσταση από τον κ. Κ. Σημίτη, απέρριψε το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος (ή «επανίδρυσης» του ΠαΣοΚ) και κατέδειξε ότι προτίθεται να προωθήσει νέα στελέχη στο προσκήνιο. Επισήμανε δε ότι απάντηση στο δίλημμα «ενότητα ή κάθαρση» έχει δώσει στην πράξη και με τις αποφάσεις του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τον πρώην πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υπογράμμισε ότι « όλοι μας έχουμε τις πολιτικές μας ευθύνες, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει αμφισβήτηση της εντιμότητας και της ακεραιότητας του κ. Σημίτη», αρνήθηκε όμως να απαντήσει στο αν θα περιλαμβάνεται στα ψηφοδέλτια του κόμματος, λέγοντας ότι «είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για αυτά». Για το ενδεχόμενο επικοινωνίας με τον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι «δεν χρειαστήκαμε ποτέ διαμεσολαβητές». Είπε πάντως ότι «ηλιθιωδώς» επανέρχεται το ερώτημα αν τηρεί αποστάσεις από τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ, για τις οποίες δήλωσε υπερήφανος. Συμπλήρωσε όμως μεταξύ άλλων ότι «δεν είμαστε περήφανοι που επιτρέψαμε στη ΝΔ το 2004 να απαξιώσει πλήρως τον πολιτικό κόσμο,τους θεσμούς,τη Δημοκρατία και τον πολίτη».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μίλησε για νέο ξεκίνημα και λαϊκό βάπτισμα, απέρριψε όμως κάθε ενδεχόμενο «επανίδρυσης», αλλαγής συμβόλων και ονομάτων. «Δεν υπάρχει λόγος ίδρυσης νέου κόμματος, υπάρχει η όλο και μεγαλύτερη ανασύνταξη αυτού του χώρου» τόνισε ο κ. Παπανδρέου ενώ αργότερα συμπλήρωσε ότι θα στηρίζει συνεχώς «τη νεότερη γενιά στο προσκήνιο της πολιτικής,αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιών, αλλά δίνοντας το προβάδισμα στους νέους».

Οσον αφορά την εσωκομματική ένταση και τις διαφοροποιήσεις ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αποτελεί λάθος η δαιμονοποίηση του διαλόγου και συμπλήρωσε ότι «οι διαφορετικές απόψεις πρέπει να εντάσσονται σε μια συνολική προσπάθεια και όχι να φαίνονται ως κοκορομαχίες για την καρέκλα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk