Αναρωτιούνται ποιος θα έχει σειρά

Μ ε έκδηλη αγωνία και προβληματισμό παρακολουθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Siemens. Οι φήμες για επικείμενες νέες αποκαλύψεις πυρπολούν την πολιτική ζωή και ενισχύουν τα φοβικά σύνδρομα για τη στατικότητα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Η χθεσινή εμπλοκή του ονόματος του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ.Τσουκάτου, αλλά και οι διαρροές για δημοσιεύματα για «τον βίο και την πολιτεία» υπουργών σε σχέση με τη Siemens ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στα υπουργικά και πολιτικά γραφεία.

Αναρωτιούνται ποιος θα έχει σειρά | tovima.gr

Μ ε έκδηλη αγωνία και προβληματισμό παρακολουθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων τις ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Siemens. Οι φήμες για επικείμενες νέες αποκαλύψεις πυρπολούν την πολιτική ζωή και ενισχύουν τα φοβικά σύνδρομα για τη στατικότητα του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Η χθεσινή εμπλοκή του ονόματος του πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Θ.Τσουκάτου, αλλά και οι διαρροές για δημοσιεύματα για «τον βίο και την πολιτεία» υπουργών σε σχέση με τη Siemens ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στα υπουργικά και πολιτικά γραφεία. Ουδείς είναι σε θέση να προσδιορίσει τον επόμενο στόχο και τα ερωτήματα είναι πολλά για τα πολιτικά στελέχη που θα συμπαρασύρει ο «τυφώνας» των αποκαλύψεων. Σε πολλά υπουργικά γραφεία και στη Ρηγίλλης κυριαρχεί ανησυχία για τα μελλούμενα και κυρίαρχη είναι η παραδοχή ότι θα έχουμε χιονοστιβάδα εξελίξεων. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να προσδιορίσουμε τι ακριβώς θα αποκαλυφθεί και τι θα γίνει» έλεγε με νόημα κορυφαίος υπουργός παραγωγικού υπουργείου. «Ποιος έχει σειρά;» ήταν το κυρίαρχο ερώτημα στην πολιτική «αγορά» και ειδικά στο «γαλάζιο» σύστημα εξουσίας υπήρχε προβληματισμός για ενδεχόμενη εμπλοκή ορισμένων υπουργών ή στελεχών της ΝΔ. Ουδείς από το κυβερνών κόμμα είναι σε θέση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το σκάνδαλο Siemens και κανένας δεν μπορεί να ορκιστεί για κανέναν. Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη επέμεναν ότι για τη ΝΔ που μπορούν να μιλήσουν δεν υπάρχει ζήτημα και υπενθύμιζαν την πρόσφατη δήλωση του Γραμματέα του κόμματος κ. Ελ.Ζαγορίτη που είπε με νόημα και με τις αναγκαίες επιφυλάξεις: «Η ΝΔ δεν έχει εμπλοκή με τη Siemens.Για πρόσωπα δεν ξέρω…».

Αρκετοί υπουργοί έσπευδαν να σημειώσουν, σε όποιον τους ρωτούσε, ότι δεν παριστάνουν τους δικαστές και τους εισαγγελείς. Παράλληλα προέβλεπαν με βεβαιότητα ότι θα έχουμε γρήγορες εξελίξεις. Οσο για τις φήμες περί εμπλοκής στελεχών της ΝΔ, κανένας δεν μπορεί να πει τι θα γίνει. Δεν είναι λίγοι όσοι αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής πρέπει να ακολουθήσει την τακτική του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου και να θέσει εκτός κόμματος όποιον εμπλέκεται ώσπου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πάντως η χθεσινοβραδινή δήλωση του κ. Παπανδρέου δεν άρεσε στην κυβέρνηση, εν αντιθέσει με την αποδοχή που είχε σε βουλευτές της ΝΔ. «Σε μια εποχή που η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης αποδίδει καρπούς ο κ.Παπανδρέου με τη δήλωσή του στοχεύει στη διάχυση ευθυνών» τόνισε αργά το βράδυ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θ.Ρουσόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Θολώνει τα νερά εξαιτίας του προφανούς κομματικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει από τις συνταρακτικές αποκαλύψεις που αφορούν στελέχη του ΠαΣοΚ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk