Το επταήμερο του Διόδωρου

Diodorus@tovima.gr Τι είναι το χρήμα; Τίποτα δεν είναι, μερικά κλικ στο πληκτρολόγιο είναι το χρήμα, ημερολόγιό μου. Πηγαίνεις την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο www. τζογοςσοφοκλέους.gr, στον ιστότοπο της χρηματιστηριακής εταιρείας σου εννοώ, και κλικ-κλικ-κλικ πουλάς Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Αυγούστου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνικάρας» για τους φίλους της Σοφοκλέους. Δηλαδή, πουλάς στις 9 Ιουλίου μετοχές της Εθνικής (που δεν έχεις) στην τιμή των 28,5 ευρώ γιατί υπολογίζεις ότι θα έχει πέσει ως τα τέλη Αυγούστου και επομένως θα κερδίσεις χρήματα, ανάλογα πόσο θα πέσει.

Diodorus@tovima.gr

Πώς κερδίζεις 7.500 ευρώ σε μία εβδομάδα
Τι είναι το χρήμα; Τίποτα δεν είναι, μερικά κλικ στο πληκτρολόγιο είναι το χρήμα, ημερολόγιό μου. Πηγαίνεις την Τετάρτη 9 Ιουλίου στο www. τζογοςσοφοκλέους.gr, στον ιστότοπο της χρηματιστηριακής εταιρείας σου εννοώ, και κλικ-κλικ-κλικ πουλάς Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης Αυγούστου για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνικάρας» για τους φίλους της Σοφοκλέους.

Δηλαδή, πουλάς στις 9 Ιουλίου μετοχές της Εθνικής (που δεν έχεις) στην τιμή των 28,5 ευρώ γιατί υπολογίζεις ότι θα έχει πέσει ως τα τέλη Αυγούστου και επομένως θα κερδίσεις χρήματα, ανάλογα πόσο θα πέσει. Είναι κάπως σαν να αγόραζες τις μετοχές στα τέλη Αυγούστου στα 20, ας πούμε, ευρώ και να τις πουλούσες σήμερα 28,5, πηγαίνεις ανάποδα στον χρόνο δηλαδή και κερδίζεις 8,5 ευρώ ανά μετοχή, αντί να κερδίζεις χρόνια και να γίνεσαι νέος.

Στα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης δεν υπάρχει μόνο το προνόμιο να «πουλάς» μετοχές που δεν έχεις αλλά και να κάνεις «μόχλευση», να πολλαπλασιάζεις τα χρήματά σου με κάποιον συντελεστή, όπως έκαναν οι «μοχλοί Α΄ τάξεως» που μαθαίναμε κάποτε στο γυμνάσιο. Τούτον τον καιρό η μόχλευση είναι τριπλάσια, ο «βραχίων της δυνάμεως» είναι δηλαδή τριπλάσιος του «βραχίονος της αντιστάσεως», πληρώνεις για την αγορά που θα έκανες στο μέλλον μόνο το 1/3 της τιμής. Επομένως, με 10.000 ευρώ μπορείς να αγοράσεις ΣΜΕ αξίας 30.000 ευρώ.

* Τι γίνεται μετά; Η καημένη η Εθνικάρα ξέπεσε σε εθνικούλα και από την Τετάρτη 9 Ιουλίου ως την Τετάρτη 16 είχε κατρακυλήσει από τα 28,5 στα 25,3 ευρώ, δηλαδή 11%, άρα έχεις κερδίσει 33%, € 3.300,

αφού έχεις μόχλευση και τα κέρδη σου τριπλασιάζονται. Επειδή δεν είσαι άπληστος, η απληστία είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα στο Χρηματιστήριο, λες «καλά είναι εδώ,33% κέρδη σε μία εβδομάδα φθάνουν ». Και πηγαίνεις ξανά στο www. τζογοςσοφοκλέους. gr και «γράφεις» τα κέρδη σου κλείνοντας τις ανοιχτές θέσεις σου- δηλαδή, αγοράζεις ίσο αριθμό ΣΜΕ με αυτά που είχες πουλήσει και έχεις ζεστά στα χέρια σου 3.300 ευρουδάκια σε μία εβδομάδα.

Εκεί όμως που είσαι μπροστά στην οθόνη σου, σκέφτεσαι λίγο καλύτερα και λες «μα είναι δυνατόν η Εθνικάρα να κοστίζει μόνο 25,3 ευρώ;Τzάμπα πράγμα είναι,δεν είναι δυνατόν να πάει χαμηλότερα» – και αγοράζεις τώρα αντί να πουλήσεις «παράγωγα» (όπως τα λένε τα ΣΜΕ για να μην τα μπερδεύουν με τα ΜΜΕ που έχουν κακή φήμη) με τα 13.300 ευρώ σου. Και αποδεικνύεσαι σοφός, διότι την άλλη ημέρα, την Πέμπτη 17, η Εθνικάρα έκανε άλμα 11%, έφθασε σε μία ημέρα ξανά στα 28,5 ευρώ και εσύ έχεις κερδίσει, επειδή όλα είναι τριπλάσια στα παράγωγα, 33%, δηλαδή σχεδόν 4.500

ευρώ- και λες πάλι «δεν είμαι άπληστος,καλά είναι,ας τα “γράψω” τα κέρδη μου, πάλι κλικ-κλικ το πληκτρολόγιο, κλείνεις τη θέση σου και σε μία εβδομάδα μέσα τα 10.000 ευρώ έχουν γίνει 17.800, 78% κέρδος. Κλείνεις οθόνες και υπολογιστές, φεύγεις για διακοπές και αφήνεις γραφιάδες και σκαφτιάδες να συνεχίζουν να μοχθούν καλοκαιριάτικα για 50 ευρώ την ημέρα.

Πολιτικό χρηματιστήριο
«Παράγωγα» έχουμε και στην πολιτική, ημερολόγιό μου- ας πούμε, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτιμά ότι δεν θα πάει το ΠαΣοΚ καλά στις ευρωεκλογές του χρόνου και σπεύδει να τις ξεπουλήσει όσο όσο: «Στις ευρωεκλογές η ψήφος είναι πιο χαλαρή…Σε καμία περίπτωση οι εκλογές αυτές δεν είναι ορόσημο για μένα».

Στο Χρηματιστήριο όσους παίζουν ποντάροντας στην πτώση των τιμών των μετοχών τούς λένε «σορτάκηδες» και τους μισούν, γιατί είναι οι λίγοι που κερδίζουν χρήματα όταν όλοι οι άλλοι χάνουν. Στο ΠαΣοΚ, που είναι γνήσιοι σοσιαλιστές και από χρηματιστήρια δεν κατέχουν γρυ, δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνονται το θέμα.

* Ο Κώστας Καραμανλής, από την άλλη, επένδυσε όσα είχε και δεν είχε στις εκλογές πέρυσι. Τώρα η μετοχή του βρίσκεται κάπου στο 30 από 42 που αγόρασε- αλλά δεν θέλει να το παραδεχθεί, «οι απώλειες είναι λογιστικές» ισχυρίζεται και φέρεται σαν η αξία των μετοχών του να είναι 42%. Οπως στο Χρηματιστήριο «γράφει» κανείς τις ζημιές του ή τα κέρδη του μόνο όταν πουλήσει τις μετοχές ή τα ΣΜΕ, έτσι και στην πολιτική: ζημιές και κέρδη «γράφονται» στις επόμενες εκλογές, ως τότε είσαι ό,τι δηλώσεις.

Παριστάνει, λοιπόν, τον πλούσιο και στέλνει αφ΄ υψηλού απαντητικές επιστολές πότε στον Γιώργο Παπανδρέου, πότε στον Γκρούεφσκι, μοιράζοντας συμβουλές και επιπλήξεις. Αλλά η αγορά γνωρίζει την κατάσταση, εμφανίζονται μικροί παίκτες, όπως ο Πέτρος Τατούλης, που «σορτάρουν» τη ΝΔ και ταυτόχρονα στήνουν μικρές εταιρείες για να τις βάλουν στο Χρηματιστήριο με την ελπίδα ότι θα επενδύσουν σε αυτούς όσοι ξεπουλάνε απελπισμένοι τα μεγάλα κόμματα. Μεγάλες ελπίδες, μεγάλα ρίσκα, «πολλά βάζετε,πολλά παίρνετε· λίγα βάζετε,λίγα παίρνετε», που λένε και στα πανηγύρια όσοι διαφημίζουν τον υπαίθριο τζόγο τους.

* Υπάρχουν και οι μεσαίοι παίκτες, Τσίπρας, Αλαβάνος, Παπαρήγα, που έχουν επενδύσει μακροπρόθεσμα και δεν νοιάζονται, λένε, για τα γυρίσματα της αγοράς, δεν κερδοσκοπούν πάνω σε πτώσεις και ανόδους- αλλά ποιος τους πιστεύει; Ο πειρασμός του κέρδους είναι μεγάλος, μόνο όποιος φοβάται πολύ τον αγνοεί, και αυτό είναι το δεύτερο θανάσιμο αμάρτημα του Χρηματιστηρίου: ο φόβος. Δηλαδή, το θέμα είναι να ισορροπείς ανάμεσα στην απληστία και στον φόβο. Παπανδρέου και Καραμανλής είναι βυθισμένοι στην απληστία, είναι ολοφάνερο, αλλά δεν μου φαίνεται να υπάρχουν πολλοί που έχουν ξεπεράσει τον φόβο, για τούτο και η πολιτική αγορά πηγαίνει σαν το Χρηματιστήριο και χειρότερα, η υποτιμητική κερδοσκοπία δίνει και παίρνει.

Αλλες μέθοδοι πλουτισμού
Υπάρχει και ευκολότερος τρόπος να γίνεις πλούσιος παραμένοντας μπροστά στην οθόνη σου, όπως μαρτυρεί το ημέιλ που έλαβα από την κυρία Wylene Dosei από το Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού:

Αγαπητέ εν Χριστώ,Χαιρετίσματα,ο Ιησούς Χριστός μας,ο λόρδος και σωτήρα,είμαι η κυρία Wylene Dosei.Είμαι παντρεμένος με Μr.Τed Dosei που εργάστηκαν με το Κουβέιτ πρεσβεία στην Ακτή του Ελεφαντοστού εδώ και εννέα χρόνια πριν πεθάνει κατά το έτος 2001.We ήταν παντρεμένος εδώ και έντεκα χρόνια χωρίς ένα παιδί.Βefore το θάνατό ήμασταν και οι δύο έχουν γεννηθεί πάλι Χριστιανός.Από το θάνατό μου αποφάσισε να μην γάμο ή να πάρετε ένα παιδί έξω από το σπίτι μου γαμικές οποίο η Βίβλος είναι against. When αργά σύζυγός μου ήταν ζωντανός ο κατατεθεί το ποσό των ($ 2.500.000.00) δυο εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες δολάρια σε μια Τράπεζα στην Ακτή Ελεφαντοστού Coast.Ρresently, αυτά τα χρήματα είναι ακόμα σε bank.Recently, γιατρός μου μου είπε ότι δεν θα διαρκέσει για τα επόμενα Οκτώ μήνες οφείλεται σε πρόβλημα του καρκίνου…Γνωστή την προϋπόθεση μου,αποφάσισα να δωρίσουν αυτό το ταμείο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με τον τρόπο θέλω να αναθέσει herein.Ι θέλουμε μια οργάνωση που θα χρησιμοποιήσει αυτό το ταμείο για ορφανοτροφεία,το σχολείο και εκκλησία,χήρες,πολλαπλασιαστικού τη λέξη του Θεού και να προσπαθήσουμε ότι το σπίτι του Θεού διατηρείται,Ιsaiah 56:7 Για το σπίτι μου θα ονομάζεται ένα σπίτι της προσευχής για όλα τα έθνη.Η Βίβλος μας έκανε να καταλάβουμε ότι «Μακάριος είναι η πλευρά που giveth». Πήρα αυτή την απόφαση γιατί δεν έχω κάθε παιδί που θα κληρονομήσουν αυτό το χρήμα και η σύζυγός μου συγγενείς δεν είναι χριστιανοί και δεν θέλω του συζύγου μου προσπάθειες να χρησιμοποιηθούν από άπιστοι.Δεν θέλω μια κατάσταση όπου τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν σε ένα ungodly τρόπο.Δεν φοβάμαι το θάνατο του, ως εκ τούτου γνωρίζω εάν θα είμαι.Ξέρω ότι θα είμαι στην αγκαλιά του Lord.Εxodus 14 VS 14 λέει ότι “ο αγώνας θα lord μου και εγώ Διεξάγει μου ειρήνη”... With Θεό όλα τα πράγματα είναι δυνατόν.Μόλις λάβω την απάντησή σας,θα σας δώσει την επαφή της Τράπεζας…Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην απάντησή σας θα μου δώσουν περιθώρια να προμηθεύονται το άλλο εκκλησία για το ίδιο σκοπό.Παρακαλείσθε να διαβεβαιώσω ότι θα ενεργήσει ανάλογα όπως ανέφερα σε αυτήν. Ελπίζοντας να λάβετε την απάντησή σας.

Στην Ιερά Αγάπη του Χριστού Δικός σου Αδελφές εν Χριστώ Αδερφή Wylene Dosei 2.500.000 δολάρια, κάπου 1.600.000 ευρώ περιμένουν στην Ακτή του Ελεφαντοστού τον καλό χριστιανό που θα τα διεκδικήσει- που θα πρέπει όμως πριν να δώσει μερικές χιλιάδες για να τακτοποιηθούν οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες γύρω από την κληρονομιά του μακαρίτη Dosei που ευτυχώς πρόλαβε να αναγεννηθεί ως χριστιανός προτού πεθάνει.

Εγώ είμαι άθεος και δεν με αφορά, αλλά σε αυτά τα ημέιλ απαντά, υπολογίζουν, 10%-20% από αυτούς που τα παίρνουν. Γιατί να μην αρχίσω να στέλνω και εγώ τέτοια ημέιλ; Πιο εύκολο από το χρηματιστήριο παραγώγων μοιάζει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk