ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ

Ποια λύση;

Ευτυχώς ολοκληρώθηκε η προστασία που παρείχαν διά της σιωπής οι δημοσιογραφικές ενώσεις στην κυβέρνηση και αποδείχθηκε ότι οι φήμες που οργίασαν το 24ωρο ήταν όλες ανυπόστατες. Ολες, εκτός από την πιο απίστευτη: ο Παναθηναϊκός έφαγε όντως τρία από την Ανόρθωση! Οι παλικαρισμοί των μεν και των δε εξαντλήθηκαν στο επίπεδο του φούμαρου. Ούτε εκλογές προκηρύχθηκαν, ούτε ανατράπηκε η κυβέρνηση, ούτε καν ζήτησε ο Πρωθυπουργός τις παραιτήσεις των υπουργών του. Σιγά τα αίματα, δηλαδή! Αν βοήθησε σε κάτι η απεργία των δημοσιογράφων είναι απλώς να συγκαλύψει την απουσία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης στη Βουλή για την Ολυμπιακή.

Ευτυχώς ολοκληρώθηκε η προστασία που παρείχαν διά της σιωπής οι δημοσιογραφικές ενώσεις στην κυβέρνηση και αποδείχθηκε ότι οι φήμες που οργίασαν το 24ωρο ήταν όλες ανυπόστατες. Ολες, εκτός από την πιο απίστευτη: ο Παναθηναϊκός έφαγε όντως τρία από την Ανόρθωση!

Οι παλικαρισμοί των μεν και των δε εξαντλήθηκαν στο επίπεδο του φούμαρου. Ούτε εκλογές προκηρύχθηκαν, ούτε ανατράπηκε η κυβέρνηση, ούτε καν ζήτησε ο Πρωθυπουργός τις παραιτήσεις των υπουργών του. Σιγά τα αίματα, δηλαδή!

Αν βοήθησε σε κάτι η απεργία των δημοσιογράφων είναι απλώς να συγκαλύψει την απουσία ουσιαστικής πολιτικής συζήτησης στη Βουλή για την Ολυμπιακή. Για την οποία το μόνο που συγκρατήσαμε είναι ότι τελικώς θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ο Δαϊλάκης , λες και ο Δαϊλάκης είναι η σοβαρότερη πτυχή της υπόθεσης. Εχω την αίσθηση ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση αντιμετωπίζουν τον «εθνικό αερομεταφορέα» ως πρόσχημα για να λύσουν άλλες διαφορές. Και αν το κυβερνητικό σχέδιο είναι αυτό που είναι, ακόμη περισσότερο εντυπωσιάζει η αδυναμία της αντιπολίτευσης να αντιτάξει μια άλλη προοπτική. Να δείξει, δηλαδή, ότι οι κυβερνητικές επιδιώξεις δεν προσκρούουν απλώς σε μια αντίθεση αλλά σε έναν αντίλογο.

Διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Ελληνας που να μην αντιλαμβάνεται ότι αντιμετωπίζουμε ένα «πρόβλημα Ολυμπιακή» το οποίο δεν σηκώνει ούτε παράταση ούτε αναβολή. Πρέπει να λυθεί. Με κάποιον τρόπο. Δεν είναι σωστός αυτός που προτείνει η κυβέρνηση; Εντάξει, να βρούμε κάποιον καλύτερο, ορθότερο, δικαιότερο. Αλλά καμία λύση δεν προκύπτει ποτέ από δασύτριχες παρόλες. Οπως, ας πούμε, όταν ο Αλαβάνος διακηρύσσει στη Βουλή ότι η Ολυμπιακή είναι η απάντηση στη… διεθνή κρίση! Ωραία, αλλά η λύση ποια είναι; Διότι η Ολυμπιακή τρέφει ανθρώπους με οικογένειες, οι οποίοι ψάχνουν μια απάντηση στο δικό τους πρόβλημα και όχι στη διεθνή κρίση. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με τον πόνο τους για να κάνει φιγούρα. Ακόμη περισσότερο όταν η Ολυμπιακή δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στην Ολυμπιακή. Από το 2004 και μόνο επί κυβερνήσεων Καραμανλή έχει στοιχίσει στο ελληνικό Δημόσιο περίπου όσα χρήματα ελπίζει να μαζέψει ο Αλογοσκούφης με τα πρόσφατα μέτρα του.

Ο καθένας ασφαλώς μπορεί να προκρίνει μια λύση της αρεσκείας του, αυτήν ή κάποια άλλη. Αλλά κανένας δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται λύση. Και κυρίως κανένας δεν δικαιούται να κάνει την πάπια μήπως και τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι.

jpretenteris@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk