Ο Καραμανλής και οι… καθαρίστριες!

Παρ΄ ότι η διαφορά του ΠαΣοΚ από τη ΝΔ αυξάνεται διαρκώς, ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να δίνει την εντύπωση πως φοβάται ακόμη και τη σκιά του. Ολοι περίμεναν να αλλάξει στάση μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αλλά εκείνος συνεχίζει να σταθμίζει τις κινήσεις του με το υποδεκάμετρο και να σχεδιάζει με τον διαβήτη, όταν το πλοίο του μπάζει από παντού νερά και κινδυνεύει να βουλιάξει. Πιο πολύ όμως τρομάζει τους υπουργούς του η φοβική συμπεριφορά που δείχνει ο Πρωθυπουργός. Χθες το πρωί ο κ.

Ο Καραμανλής και  οι… καθαρίστριες! | tovima.gr

Παρ΄ ότι η διαφορά του ΠαΣοΚ από τη ΝΔ αυξάνεται διαρκώς, ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να δίνει την εντύπωση πως φοβάται ακόμη και τη σκιά του. Ολοι περίμεναν να αλλάξει στάση μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αλλά εκείνος συνεχίζει να σταθμίζει τις κινήσεις του με το υποδεκάμετρο και να σχεδιάζει με τον διαβήτη, όταν το πλοίο του μπάζει από παντού νερά και κινδυνεύει να βουλιάξει. Πιο πολύ όμως τρομάζει τους υπουργούς του η φοβική συμπεριφορά που δείχνει ο Πρωθυπουργός.

Χθες το πρωί ο κ. Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Πρόκειται για ένα υπουργείο που δεν αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα, ενώ αντιθέτως προετοιμάζει μια μεγάλη μεταρρύθμιση, την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, που δεν κατόρθωσαν να επιτύχουν όλες οι άλλες κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων. Αντί να πάει όμως με παιάνες χθες στη λεωφόρο Μεσογείων, πήγε μετά το χάραμα, αιφνιδιάζοντας τις καθαρίστριες που δεν είχαν τελειώσει τα τζάμια της πρόσοψης του υπουργείου.

Ο κ. Καραμανλής έφτασε στο υπουργείο στις 8.45 το πρωί, ενώ οι κάμερες είχαν ειδοποιηθεί μόλις μιάμιση ώρα νωρίτερα. Και όλα αυτά μην τυχόν και προλάβουν οι συνδικαλιστές της Ολυμπιακής και οργανώσουν καμιά συγκέντρωση.

Πριν από το υπουργείο Μεταφορών, ο κ. Καραμανλής είχε επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά αποφεύγει τα υπουργεία που βρίσκονται στο επίκεντρο της επικαιρότητας και αντιμετωπίζουν οξύτερα προβλήματα, όπως το Οικονομίας ή το Υγείας, για να μη μιλήσει για τα αδιέξοδα που διαπιστώνονται. Με την ίδια λογική σχεδιάζονται όλα τα επόμενα βήματα του Πρωθυπουργού, γι΄ αυτό η αποκαλούμενη «αντεπίθεση» δεν του βγαίνει.

Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το Σάββατο τον Βόλο, αλλά έφτασε στην περιοχή στις δέκα το πρωί και στις δώδεκα είχε ήδη αναχωρήσει. Δεν περπάτησε στην αγορά, δεν πήγε στο λιμάνι και γενικώς απέφυγε να συγχρωτιστεί με τους πολίτες που υποτίθεται πως επιχειρεί να εξευμενίσει. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε την Κοζάνη. Εφτασε καθυστερημένα λόγω της ομίχλης που βρήκε στον δρόμο και αναχώρησε για την Αθήνα εσπευσμένα, λόγω της κατήφειας που συνάντησε στον κόσμο.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής γνωρίζει καλά από ποδόσφαιρο, φαίνεται να κλείνει τα μάτια στον βασικό του κανόνα που είναι ίδιος και στην πολιτική. Οταν υπολείπεσαι στο σκορ, δεν χάνεις χρόνο αλλάζοντας μπαλιές στο κέντρο. Περνάς στην επίθεση για να ισοφαρίσεις, αφού ειδικά στην πολιτική μόνο η νίκη μετράει… Αλλά ο Πρωθυπουργός παραμένει ακόμη προσηλωμένος στο αμυντικό παιχνίδι και προσπαθεί να κερδίσει πόντους με χλιαρές αντεπιθέσεις. Αυτά βλέπουν και οι βουλευτές του και αρχίζουν να αμφιβάλλουν αν θα κάνει και τον ανασχηματισμό που ο ίδιος έχει προαναγγείλει. Γιατί, αν ένας αρχηγός πιστεύει ακόμη πως η ομάδα του παίζει καλά, γιατί να προχωρήσει σε αλλαγές;

Αλλά χωρίς επιθετικό παιχνίδι και χωρίς αλλαγές σε μια ομάδα που δεν τραβάει, δεν μπορείς να ενθουσιάσεις τα πλήθη. Ούτε καν τις αγουροξυπνημένες καθαρίστριες…

vchiotis@dolnet.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk