Κύριε διευθυντά

Οι υπόχρεοι δήλωσης για το Κτηματολόγιο στην Αττική φθάνουν τα 3.000.000 και η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως τότε μένουν 14 εβδομάδες, δηλαδή 70 εργάσιμες ημέρες, ήτοι τα γραφεία θα πρέπει να εξυπηρετούν 43.000 άτομα ημερησίως, χωρίς να υπολογίσουμε καύσωνες, Δεκαπενταύγουστο ή άλλες αργίες. Προχθές παρουσιάστηκαν 36.000, έγινε αυτό που έγινε και αναγκάστηκε η Κτηματολόγιο ΑΕ να ανακοινώσει ότι τα γραφεία θα λειτουργούν ως τις 9 το βράδυ.

Κύριε  διευθυντά | tovima.gr

Οι υπόχρεοι δήλωσης για το Κτηματολόγιο στην Αττική φθάνουν τα 3.000.000 και η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ως τότε μένουν 14 εβδομάδες, δηλαδή 70 εργάσιμες ημέρες, ήτοι τα γραφεία θα πρέπει να εξυπηρετούν 43.000 άτομα ημερησίως, χωρίς να υπολογίσουμε καύσωνες, Δεκαπενταύγουστο ή άλλες αργίες. Προχθές παρουσιάστηκαν 36.000, έγινε αυτό που έγινε και αναγκάστηκε η Κτηματολόγιο ΑΕ να ανακοινώσει ότι τα γραφεία θα λειτουργούν ως τις 9 το βράδυ. Και έτσι να είναι όμως, τα 76 γραφεία, αν υποθέσουμε ότι υπήρξε μέριμνα για ορθολογική κατανομή τους, θα πρέπει να εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 565 ιδιοκτήτες, έχουν γίνει υπολογισμοί ότι πράγματι, είναι δυνατόν να γίνει αυτό;

Εστω ότι έχει γίνει, έχει κανείς υπολογίσει τον φόρτο που θα αντιμετωπίσουν συμβολαιογραφεία και υποθηκοφυλακεία, τα οποία βεβαίως μόνο αν επιστρατευθούν όσοι τα διαχειρίζονται θα παραμείνουν ανοιχτά και τον Αύγουστο για να κάνουν το χατίρι της Κτηματολόγιο ΑΕ; Οι τράπεζες είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα 3.000.000 καινούργιους πελάτες που θα σπεύσουν στα καταστήματά τους να καταβάλουν το τέλος; Μάλλον τίποτα από όλα αυτά δεν έχει μελετηθεί και απλώς θα επικρατήσει απέραντο κομφούζιο τον Σεπτέμβριο που θα προσπαθήσουν όλοι, γυρνώντας από τις διακοπές, να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Τέτοια μαζική κινητοποίηση έχει να γίνει από την επιστράτευση του 1974 και ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με εκείνη, την εκπαραθύρωση των ανίκανων που την προγραμμάτισαν με αυτόν τον θλιβερό τρόπο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk