Κυριακή με την Πανδώρα

Τo ανοιχτό πουκάμισο χωρίς γραβάτα, το cool μπλουτζίν, το χέρι που ήταν χωμένο στην τσέπη του ξεκούμπωτου σακακιού, τα πορτοκαλί κορδόνια στα μπλε «εκδρομικά» παπούτσια,το ύφος Clint Εastwood με το οποίο εξέταζε τον χώρο καθώς κατέβαινε τη σκάλα προς τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και, βεβαίως, η εξωτική καλλονή στο πλευρό του. Ολα αυτά ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση της 24ης Ιουλίου, όπου προσήλθε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. Μα περισσότερο, η επιτήδευση του Αλ.

Τo ανοιχτό πουκάμισο χωρίς γραβάτα, το cool μπλουτζίν, το χέρι που ήταν χωμένο στην τσέπη του ξεκούμπωτου σακακιού, τα πορτοκαλί κορδόνια στα μπλε «εκδρομικά» παπούτσια,το ύφος Clint Εastwood με το οποίο εξέταζε τον χώρο καθώς κατέβαινε τη σκάλα προς τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και, βεβαίως, η εξωτική καλλονή στο πλευρό του.

Ολα αυτά ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση της 24ης Ιουλίου, όπου προσήλθε για πρώτη φορά με την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού. Μα περισσότερο, η επιτήδευση του Αλ. Τσίπρα εκδηλωνόταν στην εκτυφλωτική, κατακόκκινη φόδρα του σακακιού του. Wow,Αlexis!..

Δεν είδα κανέναν από εκείνους που επιχείρησαν με ανυπόστατες φήμες να τον εμπλέξουν στην υπόθεση Siemens να αναγνωρίζει τώρα το λάθος του και να επανορθώνει. Δεν πειράζει. Ας είναι η σιωπή των φθονερών ένας παραπάνω λόγος για να εξάρω εγώ τη στάση του.

Μιλώ, φυσικά, για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος αποστόμωσε τους αμφισβητούντες την ακραιφνή προσήλωσή του στα ιδεώδη του σοσιαλισμού, εμφανιζόμενος στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς γραβάτα, με το πουκάμισο ανοιχτό στον λαιμό- τον ωραίο λαιμό του…

Ορισμένοι επιστήμονες έχουν μια πολύ προσωπική και σχεδόν ποιητική σχέση με τη γλώσσα, που δυστυχώς παρεξηγείται από τους αδαείς ως ιδιορρυθμία και από τους κακεντρεχείς ως ανεπάρκεια.

Εχω υπ΄ όψιν μου, λ.χ., την περίπτωση του εκλεκτού ιατρού και πρώην βουλευτού Θάνου Ασκητή , ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι «το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που αυξάνονται πολύ η επιθυμία και η αυτοδιάθεση για σεξ». Ως γνωστόν, «αυτοδιάθεση για σεξ» δεν υπάρχει – υπάρχει απλώς «διάθεση για σεξ». Προφανώς ο επιστήμων -ποιητής αναφέρεται μάλλον στις κατά μόνας ηδονές…

Η σπουδαία παρουσία στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν εκείνη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ωστόσο, διά του προέδρου τους, οι οννεδίτες βράβευσαν τον Ευγένιο Σπαθάρη.

Εχουν μια περίεργη (μην πω διεστραμμένη) αίσθηση του χιούμορ στην ΟΝΝΕΔ ή είναι απλώς η εντύπωσή μου;

Κάπου το διάβασα, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιον αποδίδεται: «Η ακρίβεια δεν είναι αρετή,είναι υποχρέωση».

Το θυμήθηκα εξ αφορμής του περιστατικού που μου συνέβη προ ημερών. Ημουν στο Γκάζι, όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου με ρώτησε αν ξέρω πού είναι η οδός «Ευμολπίδων» (sic). Του είπα ότι δεν ήξερα και, φυσικά, ότι λυπόμουν. Στ΄ αλήθεια λυπόμουν, διότι αν με είχε ρωτήσει πού είναι η οδός «Ευμολπιδών» θα του έλεγα ότι ήταν η πρώτη παράλληλος αριστερά του. Είπαμε όμως: η ακρίβεια είναι υποχρέωση, δεν είναι αρετή…

Ο εκκεντρικός και θυελλώδης Δημήτρης Κολλάτος διοργανώνει στο κτήμα του στην Αίγινα «Νύχτες νεοελληνικού κινηματογράφου», όπως τις ονομάζει.

Νεοελληνικού, διότι υπάρχει και ο αρχαιοελληνικός κινηματογράφος. Η έρευνα που αποδεικνύει ότι οι Ελληνες είχαν ανακαλύψει και τον κινηματογράφο* θα δημοσιευθεί συντόμως. Μόλις την επινοήσει ο Λιακόπουλος

* Γι΄ αυτό ο Κώστας Σημίτης, που είναι με τους Νεφελίμ,τον έλεγε πάντα «κινηματόγραφο»!

Κρίμα που ο εν λόγω Λιακόπουλος και τα πλάσματα της φαντασίας του δεν είναι γνωστά στην Αμερική.

Τo λέω, επειδή διάβασα στον «Ιndependent» ότι, σύμφωνα με έρευνα της έγκυρης εταιρείας δημοσκοπήσεων Ρew, εκτός από το 12% των Αμερικανών που πιστεύουν ότι ο Ομπάμα είναι μουσουλμάνος, υπάρχει και το 1%, που πιστεύουν ότι είναι εβραίος. Αν είχαν γνώση του έργου του Λιακόπουλου, θα πίστευαν ότι ο Ομπάμα είναι Νεφελίμ…

Ο εξευτελισμός του Μαξ Μόουζλι (του «αφεντικού» της F1, για τον οποίο αποκαλύφθηκε προσφάτως ότι του άρεσε να τον μαστιγώνουν πόρνες μασκαρεμένες σε κρατούμενες στρατοπέδου συγκέντρωσης) ολοκληρώθηκε με τη δημοσίευση στους «Τimes» ορισμένων αριθμητικών στοιχείων σχετικώς με το πάθος του, τα οποία προέκυψαν στην πορεία της δίκης που ακολούθησε την αποκάλυψη του σκανδάλου:

Πέντε ήσαν οι ώρες που διήρκεσε το όργιο, όπως και οι κυρίες που συμμετείχαν. Δυόμισι χιλιάδες στερλίνες ήταν το κόστος για τη συμμετοχή τους. Ογδόντα οκτώ ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Μόουζλι στη διάρκεια του «πάρτι». Τριάντα πέντε χιλιάδες στερλίνες ήταν το κόστος συντήρησης του διαμερίσματος όπου είχε εγκαταστήσει τη διοργανώτρια των οργίων.

(Μου προξενεί έκπληξη το ότι δεν βρήκε κάποιον να του τις βρέξει για πολύ λιγότερα…)

Λίγο ο ένας από ΄δώ, κάτι ο άλλος από ΄κεί, τελικά τα στελέχη του ΠαΣοΚ κατάφεραν με τις δηλώσεις τους να καλύψουν την εντύπωση της ηττοπάθειας που προκάλεσε η δήλωση του Γιώργου περί χαμηλών προσδοκιών στις ευρωεκλογές.

Οπως αποδείχθηκε, το πνεύμα των σχετικών δηλώσεων του προέδρου δεν είχε γίνει κατα νοητό- ίσως σκοπίμως, εκ μέρους όσων κακοβούλων τον υπονομεύουν. Εκείνο, ωστόσο, που με προβληματίζει ήταν η έκταση που είχε τούτη τη φορά η συνωμοσία εναντίον του προέδρου. Είναι εντυπωσιακό πόσοι συμμετείχαν στο σχέδιο να παρερμηνευθεί το πνεύμα του!

(Ισως και ο ίδιος ακόμη- φυσικά, χωρίς να το καταλαβαίνει…)

Κατοχυρώθηκε, επιτέλους, η νομική δυνατότητα για την αποτέφρωση των νεκρών, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων του νεκρού, με μόνη προϋπόθεση τη ρητή δήλωση της επιθυμίας του.(Οσο ο νεκρός δεν έχει πεθάνει. Μετά δεν πιάνεται…)

Κατόπιν αυτού, μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι…

(Το παραπάνω ας θεωρηθεί, παρακαλώ, από τους κληρονόμους μου ως ρητή δήλωση της επιθυμίας μου.)

Το θέμα της καύσης των νεκρών σχολίασε και ο (αναπόφευκτος…) Παναγιώτης Ψωμιάδης από το ύψος της φυσικής ανωτερότητας του αληθινού Ελληνα: «Προσωπικά, παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της Ορθοδοξίας.

Οποιος θέλει να καεί,ας καεί!». Με άλλα λόγια, τους γνήσιους Ελληνες ας μας φάνε τα σκουλήκια. Δεν διαφωνώ καθόλου. «Στη Δημοκρατία ο καθένας κάνει τις επιλογές του», όπως λέει άλλωστε ο νομάρχης…

Με υπομονή, καλοσύνη, αλλά και αυστηρότητα, η εκπαιδευτικός κυρία Ε.Μ. με επιπλήττει για το σημείωμα στη στήλη της 13ης Ιουλίου σχετικώς με τα βιβλία που συνιστά ο «Ριζοσπάστης» στους αναγνώστες του για το καλοκαίρι:

«Ξέρετε,εμείς οι κομμουνιστές αγαπάμε το διάβασμα.Αυτό το απέδειξαν οι κομμουνιστές στην 90χρονη πορεία του κόμματος με τη γιγάντια προσπάθεια για τη μόρφωση του λαού (ΠΕΕΑ) και αυτομόρφωση κάτω από δύσκολες συνθήκες (εξορίες,διώξεις),γιατί η μόρφωση είναι ζήτημα ζωής,όπως είχε πει ο Δ.Γληνός.Δε διαβάζουμε βιβλιοσκουπίδια στην παραλία για να περνά η ώρα μας.Και βιβλία λοιπόν του Στάλιν ή για το Στάλιν,το Λένιν και το Μαρξ θα διαβάσουμε,όχι βέβαια στην παραλία,όπου πολλοί συνηθίζουν να διαβάζουν κάποια βιβλία,ακόμα και τα ευπώλητα βιβλία που πολλές φορές είναι και…εύπεπτα,αλλά στο καθιστικό μας,στο γραφείο του σπιτιού μας ή τώρα το καλοκαιράκι και στη βεράντα ή στην αυλή του σπιτιού μας στο χωριό».

Φαντάζομαι ότι αν το ΚΚΕ ανελάμβανε αύριο τη διακυβέρνηση, θα διατηρούσε την αγαπημένη μου εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο χωριό», με μια μικρή μετατροπή στον τίτλο της: «Κυριακή στο χωριό με τον Στάλιν»…

Εισαγγελεύς Γεώργιος Ζορμπάς. Καλόβολος άνθρωπος, ήπιου χαρακτήρα, με έφεση στα χωρατά. (Δεν χωρεί αμφιβολία: η όψη του ανθρώπου μιλάει από μόνη της…)
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk