Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΑΤΟΪΟΥ

Μια χώρα που ηθελημένα αγνοεί την ιστορία της, διαπράττει έγκλημα εις βάρος των πολιτών της. Στην Ελλάδα, η περίοδος της Βασιλείας και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά, μα ανήκει βεβαίως στο ιστορικό μας παρελθόν. Ενα παρελθόν διάρκειας περίπου ενάμιση αιώνα, από τη δεκαετία του 1830, όταν στην Ελλάδα έφθασε ο Οθωνας, έως το δημοψήφισμα του 1974, εκατόν σαράντα χρόνια αργότερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σεβασθούμε τις ιστορικές μνήμες μιας μακράς περιόδου που (με τις γνωστές αναστολές) είναι ζυμωμένη με την ιστορία του τόπου μας.

Η ΝΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ ΤΑΤΟΪΟΥ | tovima.gr

Μια χώρα που ηθελημένα αγνοεί την ιστορία της, διαπράττει έγκλημα εις βάρος των πολιτών της.

Στην Ελλάδα, η περίοδος της Βασιλείας και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά, μα ανήκει βεβαίως στο ιστορικό μας παρελθόν. Ενα παρελθόν διάρκειας περίπου ενάμιση αιώνα, από τη δεκαετία του 1830, όταν στην Ελλάδα έφθασε ο Οθωνας, έως το δημοψήφισμα του 1974, εκατόν σαράντα χρόνια αργότερα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σεβασθούμε τις ιστορικές μνήμες μιας μακράς περιόδου που (με τις γνωστές αναστολές) είναι ζυμωμένη με την ιστορία του τόπου μας.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται σήμερα η υποχρέωση της Πολιτείας να επέμβει και να μην αφήσει τα παλαιά ανάκτορα του Τατοΐου να ερειπώνονται, καταστρέφοντας ανεπανόρθωτα τα πλούσια σε μνήμες αντικείμενα που περιέχουν ακόμη.

Το «Τατόι» θα έπρεπε να μεταβληθεί σε Ιστορικό Μουσείο της Βασιλείας στην Ελλάδα, χωρίς «χρωματισμούς» μικροπολιτικούς αλλά με σεβασμό προς τις γενιές που έζησαν, στήριξαν ή πολέμησαν τον θεσμό της Βασιλείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk