BHMAτοδότηs

Αφού έλαμψαν στη Βουλή, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε άλλα επαγγέλματα με λαϊκή απήχηση. Θυμάστε που σας έγραφα τις προάλλες ότι οι κκ. Θ. Πάγκαλος και Στ.Μάνος ετοιμάζονται να δοκιμάσουν την τύχη τους ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον «City 95,5» της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου; Ε λοιπόν, δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες μου, και ο κ. Β. Πολύδωρας φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει στα ερτζιανά, ξεκινώντας συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha», του κ.

Αφού έλαμψαν στη Βουλή, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και σε άλλα επαγγέλματα με λαϊκή απήχηση. Θυμάστε που σας έγραφα τις προάλλες ότι οι κκ. Θ. Πάγκαλος και Στ.Μάνος ετοιμάζονται να δοκιμάσουν την τύχη τους ως ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον «City 95,5» της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου; Ε λοιπόν, δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες μου, και ο κ. Β. Πολύδωρας φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει στα ερτζιανά, ξεκινώντας συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha», του κ. Δ.Κοντομηνά. Τι εκπομπή θα παρουσιάσει; Θέλει και ρώτημα; Μια εκπομπή λόγου. Οπου θα μιλάει και θα μιλάει και θα μιλάει, μόνο όπως εκείνος ξέρει. Τώρα, τι θα καταλάβουν όσοι δεν έκαναν στο σχολείο αρχαία ή (και) λατινικά…

Στη Σαντορίνη πέρασε το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Ν.Κακλαμάνης , με φιλική παρέα, στην οποία δεν περιλαμβανόταν κανένας πολιτικός. Να αληθεύουν άραγε τα παράπονα γνωστού στελέχους της ΝΔ που έλεγε τις προάλλες σε πολιτικό πηγαδάκι «εμάς πια δεν μας πολυθέλει ο Νικήτας»; Γιατί όμως να μην τους πολυθέλει; Ή, τώρα που το ξανασκέφτομαι, γιατί να τους θέλει; Για να ξεκουραστεί είχε πάει ο άνθρωπος στη Σαντορίνη και όχι για να ακούει ξανά και ξανά πολιτικές συζητήσεις.

Και όταν ο δήμαρχος δεν κάνει (σύντομες) διακοπές, κάνει πόλεμο! Κατά των πλουσίων, τους οποίους έχει βάλει εσχάτως στο μάτι. Τις προάλλες είχε «επιτεθεί» σε εκείνους που κρεμάνε τις σακούλες με τα σκουπίδια τους στα κάγκελα των ακριβών πολυκατοικιών της Βασιλίσσης Σοφίας. Λίγο μετά, όταν προωθούσε τις βιοδιασπώμενες σακούλες των σουπερμάρκετ, είχε πει «είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που μένουν στα Πετράλωνα σίγουρα θα δώσουν το όποιο μικρό αντίτιμο για την αγορά τους.Οι του Κολωνακίου να δούμε!». Χθες, με αφορμή την ανησυχία της Κίνησης Πολιτών για πιθανή αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη χρήση γης στην Πλάκα, εξέδωσε ανακοίνωση όπου, αφού προσπαθούσε να ησυχάσει τα πνεύματα («Μέχρι στιγμής ουδέν σχέδιο νέου Προεδρικού Διατάγματος για την Πλάκα έχει φθάσει στον Δήμο της Αθήνας.Ουδεμία ενημέρωση ή όχληση έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από το αρμόδιο υπουργείο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο»), συνέχιζε με ένα φαρμακερό: «Ελπίζω οι ανησυχούντες να μην ανήκουν σ΄ αυτούς που,αφού έφτιαξαν ακόμη και πισίνες ή προέβησαν και σε άλλες πολεοδομικές παραβάσεις στα πολυτελή σπίτια τους,τώρα ζητούν να ληφθούν αποφάσεις που στην ουσία θα μετατρέψουν την Πλάκα σε ιδιωτικό χώρο». Κοίτα που από «γαλάζιος» πολιτικός θα μας βγει «κόκκινος» δήμαρχος!

Με e-mail επέλεξε να επικοινωνήσει με αρκετά στελέχη του ΠαΣοΚ- εκείνα, υποθέτω, που νιώθει πιο κοντά της- η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Αποστέλλοντάς τους μήνυμα με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της. Γιατί όμως στράφηκε σε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και δεν επεδίωξε να συναντηθεί με τους ανθρώπους, ώστε να έχει μια πιο στενή συζήτηση μαζί τους; Διότι συνεχίζει τις διακοπές της. Πού; Εδώ είναι η είδηση: η βουλευτίνα επέλεξε για τα μπάνια της την Ιμβρο! Διακρίνω τάσεις φυγής; Ακόμη και έτσι, οφείλω να ομολογήσω ότι το εν λόγω νησί είναι μια μάλλον πρωτότυπη επιλογή.

Ποια παρουσία επεσκίασε εκείνη του κ. Γ.Παπανδρέου κατά τις ημέρες του παραθερισμού του στην Πάρο; Της εκπάγλου καλλονής ιταλίδας ηθοποιού Μόνικα Μπελούτσι (στο σκίτσο), η οποία είχε επίσης επιλέξει το κυκλαδίτικο νησί για να απολαύσει τη θάλασσα και για να ξεκουραστεί από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της. Αυτό είναι το πρώτο κοινό της Μόνικα με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ. Το δεύτερο είναι ότι και εκείνη, όπως και ο Γιώργος, τα βράδια έκανε βόλτες στην Παροικιά και στη Νάουσα. Εδώ τελειώνουν οι ομοιότητες… Για την ενημέρωσή σας πάντως, η κυρία Μπελούτσι φιλοξενήθηκε σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών αθηναίου μηχανικού-κατασκευαστή που έχει δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Παροικιά. Ηταν μάλιστα γειτόνισσα του λαοφιλούς αοιδού Γιάννη Πάριου . Στις εμφανίσεις της στις ταβέρνες του νησιού, όπου εντυπωσίασε όχι μόνο με την εμφάνιση αλλά και με την ευγένεια και την απλότητά της, συνοδευόταν από αγνώστων λοιπών στοιχείων, τουλάχιστον στους πληροφοριοδότες μου, κυρία. Η οποία, μου είπαν, ήταν ακόμη πιο όμορφη από την ιταλίδα σταρ. Είναι δυνατόν;

«Ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και διεθνείς επιχειρηματικές συνέργειες» είναι ο βαρύγδουπος τίτλος του προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στο να «προβληθούν οι δυνατότητες και το επενδυτικό κλίμα της Ελλάδας στην επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ». Μάλιστα, γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ.Φώλιας, συνοδευόμενος από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου του, τον κ. Κ.Μουσουρούλη και τον κ. Μ.Τζαφέρη , συναντήθηκε χθες με τους επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τον πρόεδρο κ. Ι. Γραμματίδη και τον διευθυντή κ. Α.Λαμνίδη. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας του ελληνικού παραγωγικού κόσμου με τις ΗΠΑ», κυρίως σε ό,τι αφορά «θέματα υψηλής τεχνολογίας,καινοτομίας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Κόπιασε όμως κανείς να πει στους Αμερικανούς ότι για να μπει έστω και ένα τετραγωνικό φωτοβολταϊκών πρέπει να γίνει έναρξη στο ΤΕΒΕ; Ή μήπως ξέχασαν τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο που «τα είχε ψάλει» στον έλληνα Πρωθυπουργό επειδή οι ισπανικές εταιρείες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και τέσσερα χρόνια στην αναμονή;

Το αστείο είναι ότι δύο ημέρες νωρίτερα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο «έσπασε» μια παράδοση μισού αιώνα: ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, «καθώς δήλωσαν συμμετοχή στο περίπτερο μόνο δύο από τους παραδοσιακούς εκθέτες» . Ωστόσο η Ηelexpo τους την έφερε… πισώπλατα, αφού γνωστοποίησε χθες ότι «απευθύνθηκε στα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στις προηγούμενες διοργανώσεις της ΔΕΘ,και τελικά σχεδόν όλες οι άλλες επιχειρήσεις θα συμμετάσχουν στην εφετινή ΔΕΘ». «Εδώ είναι Βαλκάνια,δεν είναι παίξεγέλασε»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk