BHMAτοδότηs

Είναι τόσο μεγάλες οι αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ώστε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επισκέφθηκε χθες τον κ. Ιερώνυμο στην Αγία Φιλοθέη και σύμφωνα με ορισμένες πηγές τού ζήτησε ένα θαύμα για τα δημόσια έσοδα ανάλογο με αυτό του πολλαπλασιασμού των άρτων. Συνεργάτης μου όμως επιμένει ότι και ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε ένα «θαύμα» από τον υπουργό: από τη διευθέτηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο πλαίσιο του Κτηματολογίου ως την υλοποίηση κυβερνητικών δεσμεύσεων περί των …

Είναι τόσο μεγάλες οι αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού ώστε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης επισκέφθηκε χθες τον κ. Ιερώνυμο στην Αγία Φιλοθέη και σύμφωνα με ορισμένες πηγές τού ζήτησε ένα θαύμα για τα δημόσια έσοδα ανάλογο με αυτό του πολλαπλασιασμού των άρτων.

Συνεργάτης μου όμως επιμένει ότι και ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε ένα «θαύμα» από τον υπουργό: από τη διευθέτηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο πλαίσιο του Κτηματολογίου ως την υλοποίηση κυβερνητικών δεσμεύσεων περί των ευρωπαϊκών «άρτων» (πόρων). 

Περί ευρωπαϊκών θεμάτων μαθαίνω ότι θα είναι η ομιλία του κ. Κ. Σημίτη την Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο του Πύργου στο πλαίσιο του ΟΠΕΚ. Μαθαίνω ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει απορρίψει όλες τις εισηγήσεις συνεργατών του και φίλα προσκείμενων βουλευτών περί πανελλαδικής κινητοποίησης των εκσυγχρονιστών και καθιστά σαφές ότι η ομιλία του θα περιέχει αποκλειστικά και μόνο τις σκέψεις που διατύπωσε πρόσφατα ως προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Βεβαίως, συνεργάτης μου με διαβεβαιώνει ότι η τοποθέτηση Σημίτη δεν θα στερείται μηνυμάτων και συμβολισμών για όσα γίνονται από την κυβέρνηση ελλείψει σοβαρής αντιπολίτευσης.

Γεμάτη συμβολισμούς ήταν και η χθεσινή ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέουκατά την έναρξη του χλιδάτου συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Γκραν Ριζόρτ Λαγονήσι. Δεν ξέρω αν είχε στείλει ανταποκριτές το αμερικανικό περιοδικό «Vanity Fair», το αγγλικό «Τatler» και το γαλλικό «Ρoint de Vue» (που έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις δραστηριότητες των δυναστειών), ωστόσο ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποκάλυψε ότι ετοιμάζεται για «αλλαγές και μεταρρυθμίσεις μέσα σε ένα στενό χρονικό πλαίσιο». Υποτίθεται ότι αναφερόταν στη διεθνή σφαίρα αλλά όλοι κατάλαβαν ότι εννοεί το ΠαΣοΚ και τα- σύμφωνα με πολλούς σχεδιαζόμενα- «νεοσεπτεμβριανά» κατά όσων διατηρούν «προσωπικές απόψεις» .

Μου λένε πάντως ότι το πλέον συμβολικό περιστατικό συνέβη κατά την έναρξη του συνεδρίου. Ο Γιώργος άργησε μισή ώρα, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στρατηγικά και να τον υποδεχτεί στην είσοδο ο υπουργός Τουρισμού κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος. Αλλωστε δεν πρόκειται για τίποτε περισσότερο από ένα αξέχαστο τουριστικό τριήμερο για τους ανά τον κόσμο «σοσιαλιστές της σαμπάνιας».

Μπορεί εμείς να διερευνούμε τις σαμπάνιες που άνοιγαν πολιτικοί εις υγείαν της Siemens, στην Κύπρο όμως επιμένουν στον «Φάκελο της Κύπρου». Μαθαίνω ότι η Κύπρος προτίθεται να διαβιβάσει αίτημα προς την ελληνική Βουλή και να ζητήσει να αποσταλεί στην Κύπρο ο «Φάκελος της Κύπρου», ο οποίος βρίσκεται στο υπόγειο του Κοινοβουλίου. Οπως όμως λένε και οι Αγγλοι, don΄t hold your breath…

Παρ΄ όλα αυτά η Ελλάδα παραμένει ισχυρή. Μαθαίνω ότι οι φιλέλληνες γερουσιαστές μπλοκάρισαν τον διορισμό του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου στο Στέιτ και «φιλοσκοπιανού» κ. Φίλιπ Ρίκερ ως πρεσβευτή στα Σκόπια.

Μου λένε ότι ο αποκλεισμός Ρίκερ προκάλεσε εκνευρισμό στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. «Νομίζετε ότι γίνατε υπερδύναμη επειδή μπλοκάρατε έναν πρεσβευτή;» ρώτησε συνεργάτη μου στέλεχος της πρεσβείας, ο οποίος θα πρέπει να είναι διασκεδαστική περίπτωση διπλωμάτη αφού προφανώς έπειτα από 8 χρόνια Μπους αισθάνεται ακόμη εκπρόσωπος υπερδύναμης…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk