BHMAτοδότηs

Ο κ. Κ.Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες. Θα παρακολουθήσει την εθιμοτυπική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Υπενθυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός είχε επιχειρήσει προ ημερών να φορτώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση όλες τις ευθύνες για την ακρίβεια στην Ελλάδα με μια «μεγαλοπρεπή» επιστολή στην οποία πρότεινε να συζητηθεί στη σύνοδο το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Κ.Καραμανλής μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες. Θα παρακολουθήσει την εθιμοτυπική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εν συνεχεία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζω ότι ο Πρωθυπουργός είχε επιχειρήσει προ ημερών να φορτώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση όλες τις ευθύνες για την ακρίβεια στην Ελλάδα με μια «μεγαλοπρεπή» επιστολή στην οποία πρότεινε να συζητηθεί στη σύνοδο το συγκεκριμένο θέμα.

Βεβαίως, όπως αποκαλύφθηκε, το ζήτημα του πληθωρισμού είχε ήδη ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνόδου από τη σλοβενική προεδρία και ο κ. Καραμανλής παραβίασε- εν γνώσει του- ανοιχτές θύρες. Αποτέλεσμα, όπως μου λένε οι άνθρωποί μου στις Βρυξέλλες: εξετέθη στους ευρωπαίους συναδέλφους του.

Μου λένε ότι ο κ. Γ.Παπανδρέου αποφάσισε να μην παραστεί στην «παράλληλη εκδήλωση» που διοργανώνουν παραδοσιακά οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές στις Βρυξέλλες. Οι ίδιοι άνθρωποί μου στη βελγική πρωτεύουσα μού μεταφέρουν την απογοήτευση των υπολοίπων σοσιαλιστών ηγετών, που ήλπιζαν- όπως λένε- να ευεργετηθούν από την παρουσία και τις απόψεις του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Μαθαίνω ότι ο Γιώργος προτίμησε να στερήσει από τους συναδέλφους του την παρουσία του για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί δεν έχει αποθεραπευθεί πλήρως από το τραύμα της πτώσης με το ποδήλατο, και δεύτερον γιατί δεν έχουν τελειώσει ακόμη οι μετασεισμοί στο κόμμα και τα πράσινα δοκάρια εξακολουθούν να τρίζουν…

Πάντως οι φήμες για επερχόμενες διαφοροποιήσεις στελεχών έχουν φουντώσει. Μαθαίνω ότι οι περισσότεροι πρωτοκλασάτοι διερευνούν αυτές τις ημέρες τις κατάλληλες διατυπώσεις για να προχωρήσουν σε δημόσιες τοποθετήσεις που θα υπηρετούν τον στόχο να «φουσκώσουν» το «αρχηγικό εγώ» τους, χωρίς ταυτόχρονα να κινδυνεύσουν με διαγραφή.

Ενώ ο κ. Παπανδρέου διαγράφει την εποχή Σημίτη ο κ. Ν.Κακλαμάνης αγκαλιάζει και αναδεικνύει την εποχή και το «έργο Αβραμόπουλου». Ο δήμαρχος Αθηναίων προχώρησε σε συμβολική χειρονομία την οποία εξετίμησε ο υπουργός Υγείας.

Τοποθέτησε εκ νέου έξω από την αίθουσα τελετών του δημαρχείου δύο ψηφιδωτά με την υπογραφή του καλλιτέχνη κ. Βλάσση Τσοτσώνη (στη μία πλευρά του έργου) και του ιδίου του καλλιτέχνη της πολιτικής κ. Δ.Αβραμόπουλου (στην άλλη πλευρά).

Τα ψηφιδωτά είχαν «αποκαθηλωθεί» μέσα σε δευτερόλεπτα από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά ο Νικήτας (όπως φαίνεται και από άλλες πρωτοβουλίες του) εμπνέεται όλο και περισσότερο από τα έργα (δηλαδή τα ψηφιδωτά) και τις ένδοξες ημέρες του πρώην δημάρχου.

«Το πληρώνω κάθε μέρα» είπε χθες η Ντόρα στη Στοά του Βιβλίου κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Μακεδονικές ταυτότητες». Δεν εννοούσε την αποκαθήλωση των ψηφιδωτών Αβραμόπουλου αλλά «τον φόβο του πολιτικού κόστους κατά την άσκηση εξωτερικής πολιτικής».

Ελπίζω οι δελφίνοι και των δύο παρατάξεων να διακρίνουν κάποιες απαντήσεις για το πολιτικό κόστος στη σημερινή διάλεξη που διοργανώνει το Ιδρυμα Κόκκαλη στη Γεννάδειο, με ομιλητή τον καθηγητή του Χάρβαρντ κ. Τζόζεφ Νάι και θέμα την ηγεσία.

Ο κ. Κ.Σημίτης δεν παρέστη χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση κύρωσης της συμφωνίας για τον ΟΤΕ. Εστειλε όμως επιστολή προς τον κ. Δ.Σιούφα με την οποία τον ενημέρωσε ότι καταψηφίζει το σχέδιο της κυβέρνησης. Ο πρώην πρωθυπουργός είχε παρακολουθήσει το μεσημέρι την εκδήλωση του κ. Ν.Χριστοδουλάκη και του ΕΛΙΑΜΕΠ, με τίτλο «Δέκα χρόνια ΟΝΕ:ο κίνδυνος δύο ταχυτήτων και η Ελλάδα».

Προχώρησε μάλιστα σε παρέμβαση, λέγοντας ότι η διέξοδος της χώρας από την κρίση χρειάζεται «αλλαγή πολιτικής» και «πολιτική αναμέτρηση» . Ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε ότι εκτός από τα τρία γράμματα της ΟΝΕ χρειάζεται και το «πι». Δηλαδή η «Πολιτική» και το «ΠαΣοΚ». Νομίζω όμως ότι και τα δύο «Πι» θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε «ολική έκλειψη».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk