Αντισκυλικός δικομματισμός

Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά τα αδέσποτα ελληνοπρεπή σκυλιά προστατεύονται από το κράτος με αξιοθαύμαστη προσοχή, όταν αποφεύγουν τις φόλες και τις ρόδες, φυσικά. Το διαπίστωσα διαβάζοντας πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Κιλτίδη, υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης. Μπορεί η εγκύκλιος αυτή να είναι συνταγμένη σε κουτσά ελληνικά, αυτό όμως που θέλει να μας πει το λέει. Με αναφορά σε έναν Νόμο 3170/2003 μάς πληροφορεί ότι κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται να έχει ως δύο το πολύ κατοικίδια ζώα.

Αντισκυλικός  δικομματισμός | tovima.gr

Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά τα αδέσποτα ελληνοπρεπή σκυλιά προστατεύονται από το κράτος με αξιοθαύμαστη προσοχή, όταν αποφεύγουν τις φόλες και τις ρόδες, φυσικά. Το διαπίστωσα διαβάζοντας πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Κιλτίδη, υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης. Μπορεί η εγκύκλιος αυτή να είναι συνταγμένη σε κουτσά ελληνικά, αυτό όμως που θέλει να μας πει το λέει.

Με αναφορά σε έναν Νόμο 3170/2003 μάς πληροφορεί ότι κάθε έλληνας πολίτης δικαιούται να έχει ως δύο το πολύ κατοικίδια ζώα. Συνεπώς, σε περίπτωση κατά την οποία η γάτα σας ή η σκύλα σας γεννήσει, προσοχή: είστε παράνομοι. Εκτός αν συσκευάσετε τα παραπανίσια ζωντανά και τα στείλετε στον μπόγια υφυπουργό. Ευτυχώς ο κ. Κιλτίδης δεν προχώρησε και στον αριθμό των παιδιών που δικαιούμαστε να έχουμε. Αν αντέγραφε την Κίνα, που είναι και της μόδας, θα μας επέτρεπε μόνο ένα. Αλλά εμείς είμαστε δημοκράτες και ανθρωπιστές. Ετσι γατοσκυλάκια μπορούμε να έχουμε δύο.

Φυσικά, ο σχετικός νόμος, που διαστρεβλώθηκε από τον κ. υφυπουργό, συντάχθηκε για να επιτρέψει στους φιλόζωους να έχουν ως δύο ζωντανά στα διαμερίσματα πολυκατοικιών όπου μένουν ενώ παλαιότερα η κατοχή τους απαγορευόταν από τους κανονισμούς. Αλλά ο κ. Κιλτίδης κατάλαβε το πράγμα αλλιώς. Και φέουδο να έχεις, δύο γατόσκυλα δικαιούσαι. Συνεπώς, μόνο με δύο μπορείς να ταξιδεύεις.

Το μπορείς είναι φυσικά μια κουβέντα (πανάκριβη, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Ευρώπη δεν υπάρχει για τα κατοικίδια. Ο κάτοχός τους οφείλει (σωστό) να διαθέτει τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν την κυριότητά του (αλλά απαγορεύεται η συλλογική κατοχή και αποστολή) ενώ οφείλει ταυτόχρονα να υπογράφει στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα φέρει πίσω, όπως έκαναν οι Κουβανέζοι για τους αθλητές τους. Και αν θέλει να τα εμπιστευτεί σε δικό του άνθρωπο στο εξωτερικό; Τότε μπλέκει. Διότι στόχος του κ. Κιλτίδη είναι να προστατεύσει τα ελληνικά αδέσποτα από τους μισερούς ξένους οι οποίοι με τη βοήθεια σκοτεινών ανθρώπων, δήθεν φιλοζώων, καταλήγουν στη φαρμακοβιομηχανία ή σε ερευνητικά κέντρα… Με άλλα λόγια, Μακεδονία και εδώ. Και ελληνοσκυλισμός.

Διαβάζοντας την Κιλτίδειο εγκύκλιο κατάλαβα ότι οι διωκτικές αρχές, που τα κάνουν γενικώς θάλασσα, έχουν εντοπίσει στα χαρτιά μια τεραστίων διαστάσεων οργανωμένη αλλά από αγνώστους εξαγωγή αδέσποτων δήθεν για υιοθεσία, και στην πραγματικότητα για εμπόριο θανάτου. Τέτοιο εμπόριο ίσως υπάρχει, αλλά καμία σύλληψη λαθρέμπορου σκυλιών και γατιών δεν είναι γνωστή. Το μόνο γνωστό είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται αναπόδεικτα διάφορα. Και ότι συνήθως καταγγέλλουν συλλόγους φιλοζώων που προσπαθούν να σώσουν αδέσποτα με υιοθεσίες στο εξωτερικό και ας προσφέρουν αποδείξεις για αυτό, και ας ανήκουν πολλά μέλη τους σε πασίγνωστες, πολύ πλούσιες οικογένειες οι οποίες μπορεί- υπόθεση εργασίας- να πίνουν το αίμα του λαού αλλά όχι και των τετράποδων φίλων μας.

Παλαιότερα ένας άλλος «φιλόζωος» του ίδιου υπουργείου, πασόκος εκείνος, είχε ετοιμάσει προεδρικό διάταγμα το οποίο προέβλεπε ένοπλα σαφάρι στους δρόμους της πρωτεύουσας αν ο μπόγιας συναντούσε στο έργο του αντίσταση από τα θύματά του. Να υποθέσω ότι ο αντισκυλικός δικομματισμός καλά κρατεί;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk