Το τέλος μιας τετράχρονης δίκης

Πέρασε η περίοδος των αδειών, γυρίσαμε όλοι στις δουλειές μας, ακόμη και μερικά προβλήματα υγείας τακτοποιήθηκαν. Καιρός τώρα λοιπόν να σημειωθεί ότι ο Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε το καλοκαίρι χωρίς επιφυλάξεις τις τόσο αρνητικές για την «Ελευθεροτυπία» και τον συνεργάτη της Γιάννη Τριάντη αποφάσεις του Πρωτοδικείου και του Εφετείου για τη σαφέστατα συκοφαντική αρθρογραφία τους σε βάρος μου. Με δύο δημοσιεύματα (το πρώτο μιας κυρίας που ήταν και μάρτυρας στη δίκη της …

Το τέλος μιας  τετράχρονης  δίκης | tovima.gr

Πέρασε η περίοδος των αδειών, γυρίσαμε όλοι στις δουλειές μας, ακόμη και μερικά προβλήματα υγείας τακτοποιήθηκαν. Καιρός τώρα λοιπόν να σημειωθεί ότι ο Αρειος Πάγος επιβεβαίωσε το καλοκαίρι χωρίς επιφυλάξεις τις τόσο αρνητικές για την «Ελευθεροτυπία» και τον συνεργάτη της Γιάννη Τριάντη αποφάσεις του Πρωτοδικείου και του Εφετείου για τη σαφέστατα συκοφαντική αρθρογραφία τους σε βάρος μου. Με δύο δημοσιεύματα (το πρώτο μιας κυρίας που ήταν και μάρτυρας στη δίκη της 17Ν) η εφημερίδα αυτή θεώρησε σκόπιμο να ισχυριστεί ότι αναζητούσα πληροφορίες στα Παρίσια για τον Αλέκο Γιωτόπουλο, σε μια εποχή που «το όνομα αυτό το ήξεραν μονάχα οι ασφαλίτες και οι Αμερικανοί». Σε απλά ελληνικά, ήμουνα συνεπώς χαφιές τους.

Οταν διαμαρτυρήθηκα, ο κ. Τριάντης βεβαίωσε τους αναγνώστες του ότι διέθετε «ντοκουμέντα και μαρτυρίες». Δεν ζήτησε κάποια συγγνώμη, δεν εξέφρασε κάποια λύπη. Αρχισε συνεπώς ένας τετραετής δικαστικός αγώνας, με επιστέγασμα την απόφαση του Αρείου Πάγου. Που ως προς την ουσία με δικαίωσε. Οφείλω φυσικά τα μέγιστα στον σύμβουλό μου, τον δικηγόρο Γιάννη Μαντούβαλο. Οι μαρτυρίες και τα ντοκουμέντα του κ. Τριάντη μηδέποτε εμφανίστηκαν. Φυσικά.

Η «Ελευθεροτυπία» και ο Γιάννης Τριάντης καταδικάστηκαν συνεπώς να με αποζημιώσουν και να με «αποκαταστήσουν» επειδή με συκοφάντησαν. Φρόντισαν η «αποκατάσταση» να μην πολυφαίνεται. Κυρίως, να μην περιλαμβάνει την επίμαχη λέξη. Δηλαδή τη λέξη «συκοφαντία». Την εν γνώσει τους μάλιστα συκοφαντία. Ας τα βρουν τώρα με τη συνείδησή τους.

Επιμύθιο: τέσσερα χρόνια, τρεις δικαστικές αποφάσεις και μια «αποκατάσταση» νόμιμη μεν αλλά ως προς την ουσία ανεπαρκής: τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες που φροντίζουν για την υπόληψή τους;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk