Αντιπαράθεση για τη μετάδοση της συναυλίας για το πράσινο στο Καλλιμάρμαρο

Τα δάση έβαλαν φωτιές

Εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) αν θα καταφύγει τελικά στη Δικαιοσύνη και εναντίον ποιου αναφορικά με την υπόθεση της μετάδοσης από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι της συναυλίας που διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και είχε τίτλο «Μαζί τραγουδάμε για το πράσινο, τραγουδάμε για τη ζωή». Με αφορμή και τις καταγγελίες που έκανε ο Σκάι για την απόφαση της ΕΟΕ να απαγορεύσει τη μετάδοση …

Τα δάση έβαλαν φωτιές | tovima.gr

Εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) αν θα καταφύγει τελικά στη Δικαιοσύνη και εναντίον ποιου αναφορικά με την υπόθεση της μετάδοσης από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι της συναυλίας που διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο και είχε τίτλο «Μαζί τραγουδάμε για το πράσινο, τραγουδάμε για τη ζωή».

Με αφορμή και τις καταγγελίες που έκανε ο Σκάι για την απόφαση της ΕΟΕ να απαγορεύσει τη μετάδοση ή τη μαγνητοσκόπηση της συναυλίας, η δεύτερη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «ο Σκάι ουδέποτε υπέβαλε αίτημα στην ΕΟΕ για μετάδοση της συναυλίας και ουδέποτε εμφανίστηκε στην ΕΟΕ ως έχων οποιαδήποτε σχέση με τη συναυλία».

Προσθέτει δε ότι «στο συμφωνητικό μισθώσεως του Παναθηναϊκού Σταδίου που υπεγράφη στις 29 Ιουλίου μεταξύ της ΕΟΕ και της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΕΟΚ)απαγορεύτηκε ρητά η απευθείας αναμετάδοση ή η μαγνητοσκόπηση,ηχητική η τηλεοπτική,της συναυλίας» και επισημαίνει ότι όλα αυτά αποδεικνύονται εγγράφως και ότι «επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος».

Η ΕΟΚ σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε προχθές τονίζει ότι ο Σκάι στις 18 Σεπτεμβρίου ζήτησε από την ΕΟΚ να ενεργήσει για τη λήψη αδείας τηλεοπτικής αναμετάδοσης της συναυλίας. Η ΕΟΚ, αναφέρεται στο δελτίο, έθεσε το θέμα στην ΕΟΕ, η οποία απάντησε ότι δεν υπήρχε χρόνος για τις διαδικασίες έγκρισης του αιτήματος από τα αρμόδια όργανά της. Κατόπιν αυτού η ΕΟΚ ενημέρωσε εγγράφως το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, που ήταν ο κύριος διοργανωτής της συναυλίας, και τον Σκάι ότι «η αναμετάδοση δεν επιτρέπεται και δεν πρέπει να γίνει».

Από την πλευρά του, ο Σκάι σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είναι λυπηρό προσωπικές εμπάθειες να οδηγούν σε κατάχρηση θεσμικών θέσεων και να μπαίνουν εμπόδιο σε σημαντικές προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk