ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ «Ελπίζω να συγκινήσουμε»

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ «Ελπίζω να συγκινήσουμε» | tovima.gr

«Εγώ αυτές τις αγωνίες για τις θεαματικότητες,ύστερα από τόσα χρόνια τηλεόρασης,τις έχω ξεπεράσει» λέει ο σκηνοθέτης Κώστας Κουτσομύτης. Χωρίς όμως να κρύβει την αγωνία του για την υποδοχή που θα έχουν τα «Ματωμένα χώματα» από το κοινό. «Ελπίζω να συγκινήσουμε» λέει, για να γυρίσει στη συγκίνηση που προκάλεσε στον ίδιο το ομώνυμο βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου, «όταν το διάβασα το 1962- φοιτητής στη Βιέννη ήμουν- οπότε πρωτοεκδόθηκε». Από τότε είχε καρφωθεί στο μυαλό του το φιλόδοξο σχέδιο της μεταφοράς του στον κινηματογράφο. Κι αν τελικά κατέληξε να το γυρίζει όχι για τη μεγάλη αλλά για τη μικρή οθόνη και αυτό ως τύχη το βλέπει, καθώς «και την τηλεόραση την εκτιμώ,όταν γίνεται με σεβασμό και αγάπη». Με αγάπη έσκυψε και ο ίδιος πάνω στο κείμενο της Σωτηρίου, το οποίο χαρακτηρίζει «κάτι παραπάνω από μυθιστόρημα.Την υπενθύμιση από τη συγγραφέα μιας μεγάλης αλήθειας:“Αν δεν γνωρίζουμε το παρελθόν μας δεν μπορούμε να έχουμε ούτε παρόνούτε μέλλον”…».

Συνεχίζει με έντονους ρυθμούς τα γυρίσματα και αναφέρεται στη μεγαλύτερη δυσκολία που συναντά καθημερινά, η οποία αφορά «την πιστή ανάπλαση της εποχής.Δεν έχει μείνει τίποτε από εκείνα τα χρόνια,έχουν διαλυθεί τα πάντα,κι εμείς καλούμαστε να τα “ξαναχτίσουμε”,να τα “ξαναζωντανέψουμε” με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αλήθεια». Ευτυχώς, στο δύσκολο αυτό εγχείρημα έχει συμπαραστάτες «ένα πολύ καλό συνεργείο και εξαιρετικούς ηθοποιούς,ανθρώπους με τους οποίους μιλάω την ίδια γλώσσα». Εχει όμως και την ανέλπιστη βοήθεια των ανθρώπων που κατάγονται από τις χαμένες πατρίδες, «η αγάπη των οποίων με έχει συγκινήσει.Μιλάω για ανθρώπους που μας πλησίασαν όπου και αν κάναμε γυρίσματα-στην Ξάνθη,στον Παντελεήμονα,στα Αβδηρα…- για να μας ρωτήσουν αν θέλαμε βοήθεια,για να προσφέρουν,ακόμη και αφιλοκερδώς,τη δουλειά τους.Ζητούσα,ας πούμε,πενήντα “βοηθητικούς ηθοποιούς” και έρχονταν πεντακόσιοι.Δεν είναι θαυμάσιο;».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk