Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού έρχεται στην Ελλάδα και μιλάει για τα σχέδιά του

ΦΙΛΙΠ ΣΕΪΛΑ «Θα προτείνω την ελληνική έκδοση του Εuronews»

Oδιευθυντής του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Εuronews, κ. Φιλίπ Σεϊλά, πρόκειται αυτή την εβδομάδα να επισκεφθεί την Αθήνα και μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του την προοπτική για την ελληνική έκδοση του Εuronews. Το Εuronews μεταδίδεται σε 135 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σημειώνει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη ανάμεσα στα ειδησεογραφικά κανάλια.

Oδιευθυντής του ευρωπαϊκού ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού Εuronews, κ. Φιλίπ Σεϊλά, πρόκειται αυτή την εβδομάδα να επισκεφθεί την Αθήνα και μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο προκειμένου να συζητήσει μαζί του την προοπτική για την ελληνική έκδοση του Εuronews. Το Εuronews μεταδίδεται σε 135 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σημειώνει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη ανάμεσα στα ειδησεογραφικά κανάλια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσω επίγειων, δορυφορικών και καλωδιακών μεταδόσεων το κανάλι φτάνει σε 177 εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ το CΝΝ φτάνει σε 167 εκατομμύρια νοικοκυριά. Στη χώρα μας το κανάλι μεταδίδεται αναλογικά μέσα από συχνότητα που του έχει παραχωρήσει η ΕΡΤ, αλλά και δορυφορικά από το κανάλι ΝΟVΑ.

Ο σταθμός ιδρύθηκε το 1992 στην Λυών της Γαλλίας από τις κρατικές τηλεοράσεις 11 ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσα στις οποίες η ΕΡΤ και το ΡΙΚ της Κύπρου. Οι μεταδόσεις του καναλιού ξεκίνησαν την 1η Ιανουαρίου του 1993. Το 1997 το βρετανικό δίκτυο ΙΤΝ εξαγόρασε το 49% του καναλιού και έκτοτε είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα του σταθμού μαζί με τα υπόλοιπα ιδρυτικά δίκτυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πρώτους παρουσιαστές του καναλιού ήταν και ο κ. Νίκος Αλιάγας.

Οπως ανέφερε ο κ. Σεϊλά σε επικοινωνία του με «Το Βήμα», πρόκειται την ερχόμενη Τετάρτη να συναντηθεί με τον κ. Παναγόπουλο. «Σκοπεύω να συναντηθώ μαζί του και να συζητήσουμε την προοπτική της εκπομπής προγραμμάτων στην ελληνική γλώσσα» τόνισε.

Οπως εξηγεί ο κ. Σεϊλά, σε πρώτη φάση υπάρχει η σκέψη για μετάδοση κάποιων εκπομπών του Εuronews στα ελληνικά και σε δεύτερη φάση η δημιουργία μιας ελληνικής έκδοσης του Εuronews, η οποία θα προβάλλει ειδήσεις στα ελληνικά 24 ώρες το 24ωρο.

«Θα ήθελα επίσης να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το Εuronews και κυρίως λεπτομέρειες της αναδιοργάνωσης που πραγματοποίησε ο σταθμός πριν από λίγους μήνες και αφορούσαν τη νέα εταιρική ταυτότητα, με νέα σήματα,λογότυπα κτλ. » τόνισε ο κ. Σεϊλά. Υπενθυμίζεται ότι το Εuronews άρχισε πριν από λίγο καιρό να εκπέμπει και στα αραβικά. Πρόκειται για την έβδομη γλώσσα στην οποία εκπέμπει μετά τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ισπανικά, τα γερμανικά, τα πορτογαλικά και τα ρωσικά.

Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν, όπως εξηγεί ο κ. Σεϊλά, να ανταγωνιστεί καλύτερα τα άλλα ειδησεογραφικά κανάλια όπως είναι το CΝΝ, το ΒΒC World και το Αl Jazeera, αλλά και να προσελκύσει το αραβόφωνο κοινού της Μεσογείου. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΕΡΤ εμφανίζεται προβληματισμένη σχετικά με το ύψος της επένδυσης για την ελληνική έκδοση του Εuronews, το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Σεϊλά, ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Μία από τις βασικές επιφυλάξεις στην προοπτική για το ελληνικό Εuronews είναι ότι απαιτούνται μεγάλα κονδύλια και εργατικό δυναμικό, τα οποία θα διοχετευτούν σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι μεν στην ελληνική γλώσσα, αλλά δεν θα αφορά ελληνικές ειδήσεις ή οι ελληνικές ειδήσεις θα καλύπτουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του συνολικού προγράμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk